Εκλογές 2023: Τι ώρα θα ξέρουμε τον νικητή

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει.

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών 2023 και πιο νωρίς θα έχει βγει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος. Την Κυριακή 21 Μαΐου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν με τη Singular Logic να έχει ήδη ανακοινώσει την ακριβή ώρα που θα δούμε τα ποσοστά της κρίσιμη εκλογικής μάχης.

Λίγα 24ωρα πριν την ώρα της κάλπης, η Singular Logic σε ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους, ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 20:30, θα έχουμε εικόνα για τα αποτελέσματα σε πάνω από το 10% της επικράτειας. Το 10% θεωρείται το όριο για να έχουμε ένα πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, η εταιρία εκτίμησε ότι το νωρίτερο στις 21:00 και μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80%-90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

Για το θέμα είχε μιλήσει πρόσφατα και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης:

«Θα υπάρχουν tablet σε κάθε εκλογικό τμήμα, οπότε θα μπορούν τα αποτελέσματα αυτόματα να κατοχυρωθούν στο σύστημα. Δεν θα υπάρξει δηλαδή καθυστέρηση στην καταχώρηση. Θα έχουμε νωρίς αποτελέσματα, δηλαδή καθαρή εικόνα στις 21:00.»

Πού θα δείτε τα αποτελέσματα εκλογών 2023

Για να παρακολουθείτε live τα αποτελέσματα εκλογών μπορείτε να μπαίνετε ΕΔΩ στην πλατφόρμα του ΥΠΕΣ και να πατάτε πάνω στον διαδραστικό χάρτη για να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό την ενσωμάτωση.

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Τι ώρα θα ανακοινωθούν σταυροί και βουλευτές

Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών και το ποιοι εκλέγονται θα γίνει γνωστή γύρω στα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Προηγούμενο άρθροΕκλογές με βροχή: Κακοκαιρία και σκόνη από το Σάββατο
Επόμενο άρθροΌλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι κάλπες