Εργατική πρωτομαγιά:Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

«Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ενώ ο κ. Τσίπρας είναι με την Πρωταπριλιά» δήλωσε από την Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπενθύμισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, για τους εργαζόμενους.

«Ποιοι είναι αυτοί, που αύξησαν τον βασικό μισθό κατά 20% και τον πήγαν στα 780 ευρώ. Ποιοι είναι αυτοί που εισήγαγαν την ψηφιακή κάρτα εργασίας για να μπορέσουν όλες οι υπερωρίες να καταγράφονται» τόνισε.

Σε εκδήλωση – συναυλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Πρωτομαγιά, θα μιλήσει στις  19:30, ο pρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.«Τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θα τις φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε μεταξύ άλλων  η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

«Στις 21 Μαΐου οι εργαζόμενοι θα γυρίσουν την πλάτη στην αδικία και θα ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά, συμμετείχε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, έχουμε χρέος να αποτιμήσουμε την πραγματική θέση των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  υπογράμμισε πώς «οι συλλογικές συμβάσεις υπονομεύτηκαν και η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι η ανάπτυξη για θέσεις εργασίας των 400 και 500 ευρώ, που συνεχίζουν να κάνουν τους νέους μας να έχουν προτεραιότητα τη φυγή τους στο εξωτερικό».

Το δικό του μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά και τις επικείμενες εκλογές, έστειλε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός μας, δυνατό το εργατικό λαϊκό κίνημα, να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, για να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα, για να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, κυρίως όμως να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των εκμεταλλευτών του λαού μας».

Το μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Η σημερινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον εργαζόμενο αντιμέτωπο με την χειρότερη καταπάτηση των δικαιωμάτων του τις τελευταίες δεκαετίες.

Η σημερινή Πρωτομαγιά σημαδεύεται από την μετατροπή των βασικών αγαθών τα οποία δεν θα έπρεπε να λείπουν από κανέναν εργαζόμενο σε συνθήκες Δημοκρατίας, σε χρηματιστηριακά προϊόντα, σε μοχλούς πλουτισμού και αφαίμαξης, με τους πολίτες να αντιμετωπίζονται ως “κωδικοί” προς είσπραξη. Όλα αυτά με τις εντολές των “ελίτ” της Ευρώπης. Όταν όμως ο άνθρωπος γίνεται αριθμός, τότε η ανθρωπότητα οδηγείται στον όλεθρο».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα περιοδεύσει αύριο στη Χαλκίδα.

Στην κεντρική ομιλία του στην Καβάλα, παρουσίασε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης  το όραμα του ΜέΡΑ25 για «μια μετοχή, μια ψήφο» σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο.

«Μια πραγματική επανάσταση στις σχέσεις εργατών και κεφαλαίου, επειγόντως απαραίτητη για να σωθούν οι εργαζόμενοι από τη ρωμαϊκή αρένα που έχει καταντήσει η σημερινή εργασιακή ζούγκλα, και να μπορέσουν τα εργασιακά δικαιώματα να μπουν επιτέλους στον 21ο αιώνα» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Προηγούμενο άρθροΓαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό
Επόμενο άρθροΒροχερός ο καιρός σήμερα – Έως 23 βαθμούς η θερμοκρασία