Στις 9 το βράδυ της Κυριακής θα είναι έτοιμο το 80% των αποτελεσμάτων, ενώ η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων θα είναι δυνατή πριν τις 12 τα μεσάνυχτα.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας για την διαδικασία των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ερωτηθείς ο κ. Πιερρακάκης για την δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι έχει καταθέσει αίτηση στη διακομματική επιτροπή προκειμένου να ελεγχθεί το λογισμικό που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών, ανέφερε ότι θα υπάρχουν «τάμπλετ σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Επίσης ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα κρατάει κι αυτός τάμπλετ, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να είναι παρών και να παρακολουθεί τη διαδικασία».

«Το κάθε εκλογικό κέντρο θα βγάζει τις ψήφους, αλλά το άθροισμα που παλιά καταγραφόταν με το χέρι, τώρα θα γίνεται με αυτόματη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσιακή υπουργό για να βγει το αποτέλεσμα πολύ νωρίτερα» τόνισε ακόμα ο κ. Πιερρακάκης.

Προηγούμενο άρθροΕυρωεκλογές 2024: Πότε θα διεξαχθούν
Επόμενο άρθροΤέμπη: Οργισμένη αντίδραση Γενηδούνια για τη δήλωση Μητσοτάκη περί “εργαλειοποίησης” – «Όχι μόνο δεν μας ακούγατε, αλλά μας χλευάζατε»