Εκκενώθηκαν άλλα δύο χωριά στη βόρεια Εύβοια – Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Μέλπεια Μεσσηνίας

Άλλα δύο χωριά εκκενώθηκαν τα ξημερώματα στη βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για τους οικισμούς Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί, όπου χθες δινόταν μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά προς το χωριό Σκεπαστή.

Τη νύχτα η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 τα ξημερώματα εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Οι πυροσβετικές δυνάμεις από τα μκεσάνυχτα είχαν ενισχυθεί με πυροσβέστες και οχήματα που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, και σήμερα το πρωί τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται να επιχειρήσουν πάνω από τις εστίες, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγων των πυκνών καπνών.

Σε ότι αφορά τις Ροβιές, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αποτίμηση των ζημιών, ενώ στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για περισσότερο από 150 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα και με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Προηγούμενο άρθροΕργασίες στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο από την ΠΚΜ
Επόμενο άρθροOι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για αναστολές Ιουλίου αύριο