Εκκένωση του Κουπιάνσκ και 37 γειτονικών κοινοτήτων στην Ουκρανία λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού

Φωτογραφία αρχείου

Οι κάτοικοι δεκάδων ουκρανικών κοινοτήτων στην περιοχή του Χαρκόβου διατάχθηκαν σήμερα να τις εκκενώσουν, λόγω της προέλασης του ρωσικού στρατού ο οποίος νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι «βελτιώνει τις θέσεις του».

«Προς την κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι μονάδες εφόδου των σχηματισμών μάχης ‘Δύση’ βελτίωσαν, με επιθετικές ενέργειες, τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του μετώπου», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ημερήσια αναφορά του.

Λόγω αυτής της προέλασης, οι τοπικές ουκρανικές αρχές διέταξαν την εκκένωση 37 κοινοτήτων στην περιοχή του Κουπιάνσκ. Πρόκειται για χωριά που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, στην αριστερή όχθη του ποταμού Οσκίλ.

Η διοίκηση του Κουπιάνσκ, μιας πόλης περίπου 25.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, συνέστησε το πρωί σε όσους ζουν εκεί να φύγουν προς το Χάρκοβο, την πρωτεύουσα της επαρχίας, «λόγω της δύσκολης κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας και της αύξησης των βομβαρδισμών».

Προηγούμενο άρθροΕξιχνιάστηκε απάτη με πλαστά παραστατικά μεταφοράς χρημάτων
Επόμενο άρθροΤουρκικός αιφνιδιασμός στην Ελληνική Κυβέρνηση – Ξαναβγαίνει για έρευνες μεταξύ Κύπρου και Ρόδου το γεωτρύπανο «Abdülhamid Han»