Εισβολή ένοπλων ισλαμιστών στην έδρα του προεδρικού συμβουλίου της Λιβύης- Έψαχναν την ΥΠΕΞ της χώρας γιατί ζήτησε να φύγουν οι μισθοφόροι της Τουρκίας

Ένοπλη ομάδα ισλαμιστών, που στήριζαν την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και τώρα στηρίζουν τη νυν κυβέρνηση, υποκινούμενοι από την Άγκυρα, εισέβαλαν στην έδρα του προεδρικού συμβουλίου ψάχνοντας τη Λίβυα ΥΠΕΞ Νάιλα Μοχάμεντ ελ-Μανγκούς.

Οι ισλαμιστές είχαν άγριες διαθέσεις, λόγω του ότι η υπουργός είχε απαιτήσει την αποχώρηση των μισθοφόρων της Άγκυρας από τη Λιβύη. Ζητούσαν επίσης την παραμονή του νυν διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης.

Σις 12 το βράδυ κυκλοφόρησε βίντεο, που εμφάνιζε τον διοικητή της 166ης Ταξιαρχίας της Μισράτας Μοχάμεντ αλ Χασάν, σε συνάντηση με άλλους πολέμαρχους, να καλεί σε εισβολή στην έδρα του προεδρικού συμβουλίου, καταδικάζοντας την υπουργό Εξωτερικών και απορρίπτοντας το διορισμό του Στρατηγού Χουσεΐν Χουσεϊν αλ Αγιέμπ ως επικεφαλής Πληροφοριών.

Η Λίβυα ΥΠΕΞ είχε ζητήσει μπροστά στον τούρκο ομόλογό της Μελβούτ Τσαβούσογλου την πλήρη απόσυρση των Σύριων τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Περίπου στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας οι ισλαμιστές περικύκλωσαν την έδρα του προεδρικού συμβουλίου, και εισέβαλαν ψάχνοντας τον πρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών. Ωστόσο δεν τους εντόπισαν όπως επίσης και κανένα από τα μέλη της κυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με θύμα 26χρονο στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΈκλεισε η συμφωνία Κομισιόν – Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων