Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό – Τι λέει το υπ. Υγείας

Ποινική προκαταρκτική έρευνα μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη σωματική βλάβη σε βάρος αδυνάμων.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση με βάση την οποία ενημερώνει ότι ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για άμεση κίνηση διαδικασιών απόλυσης του ενός εκ των δύο υπαλλήλων που κατέβρεξαν την ηλικιωμένη στον Ωρωπό.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Αναφορικώς με το άθλιο περιστατικό απάνθρωπης συμπεριφοράς στον Ωρωπό το συγκεκριμένο πλήρωμα αφορά σε ιδιωτικό ασθενοφόρο που δεν σχετίζεται με το ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας

Ωστόσο ο ένας από τους δύο ιδιωτικά εργαζόμενους προκύπτει ότι παράλληλα είναι και υπάλληλος σε νοσοκομείο με δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η πράξη του έχει γίνει στο πλαίσιο του ιδιωτικού έργου άσχετα από τα υπαλληλικά του καθήκοντα, λόγω της απαξίας της πράξης του τίθεται με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη άμεσα σε αργία και κινείται η διαδικασία απόλυσης του».

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Πολλά τα ερωτηματικά για το δυστύχημα των Τεμπών
Επόμενο άρθροΤέμπη: Συνεχίζονται οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα-Η οργή ξεχειλίζει