Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης σε ηλικία 87 ετών.

Υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Εμπορίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Κόμματος των Φιλελευθέρων. Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1934. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και ακολούθως σπούδασε νομικά στο Middle Temple του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1956, αναγορευθείς σε Barrister-at-Law. Για σειρά ετών εργάστηκε ως ιδιοκτήτης και διευθυντής βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Το 1976 αναμείχθηκε στην πολιτική και απετέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Παράταξης (μετέπειτα Δημοκρατικού Κόμματος), υπηρέτησε δε σε υψηλές θέσεις στο κόμμα. Τον Μάρτιο του 1978 διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού. Παραιτήθηκε από τη θέση αυτή τον Σεπτέμβριο του 1983, λόγω διαφωνίας του με τον πρόεδρο Κυπριανού επί του Κυπριακού. Τον Σεπτέμβριο του 1986 ίδρυσε το Κόμμα των Φιλελευθέρων, του οποίου εξελέγη πρόεδρος.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων μετείχε δύο φορές στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, το 1991 και το 1996, όχι αυτόνομα αλλά συνεργαζόμενο και τις δύο φορές με το κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο Νίκος Ρολάνδηςεξελέγη βουλευτής για την περίοδο 1991-1996.

Το 1998 διορίστηκε υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη. Στη θέση αυτή υπηρέτησε μέχρι το 2003, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο Νίκος Ρολάνδης τιμήθηκε με ανώτατα παράσημα της Ελλάδας, της Αυστρίας και της Γιουγκοσλαβίας.

Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και εξέδωσε ποιητική συλλογή το 1958 (Τα δάκρυα των νέων ανθρώπων). Υπήρξε επίσης στενός συνεργάτης της εφημερίδας «Ψυχικά Νέα» που εξέδιδε ο πατέρας του Ανδρέας Ρολάνδης.

Προηγούμενο άρθροΚατερίνη:Η κατάσταση της ανιψιάς μου μετά το τροχαίο είναι χάλια λέει η αδερφή της οδηγού
Επόμενο άρθροΑνοίγει σήμερα το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021