Έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το “Crew Dragon” των Space X-NASA

Τέσσερις αστροναύτες -τρεις Αμερικανοί της NASA και ένας Ιάπωνας της JAXA- έφθασαν, στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδας, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, καθώς το σκάφος Crew Dragon «Resilience» της Space X προσδέθηκε με επιτυχία σε αυτόν μετά από ένα ταξίδι 27 ωρών.

Είναι η δεύτερη επιτυχής αποστολή για την εταιρεία του Ίλον Μασκ, που υπέγραψε συμφωνία με τη NASA για τη μεταφορά τόσο προμηθειών και αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε η NASA να μην εξαρτιέται πλέον από τους ρωσικούς πυραύλους «Σογιούζ» και παράλληλα να επικεντρωθεί στον νέο μεγάλο στόχο της, την επιστροφή των αστροναυτών στη Σελήνη το 2024.

Οι τέσσερις αστροναύτες, που θα παραμείνουν έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, βρήκαν εκεί άλλους τρεις, δύο Ρώσους κοσμοναύτες και μία Αμερικανίδα, οι οποίοι είχαν φθάσει τον Οκτώβριο με «Σογιούζ». Συνέπεια της παρουσίας πολλών αστροναυτών είναι η έλλειψη χώρων και γι’ αυτό ο κυβερνήτης της NASA, Μάικ Χόπκινς, θα κοιμάται προσωρινά στο σταθμευμένο Crew Dragon και όχι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η επόμενη αποστολή της Space X στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα είναι στις 2 Δεκεμβρίου με ένα ρομποτικό μεταγωγικό Dragon .

Προηγούμενο άρθροΣτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από το απόγευμα ο Πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΠέθανε ο τραγουδιστής Δημήτρης Ψαριανός