Καταιγισμός προστίμων από την εφορία που στέλνει χιλιάδες πράξεις Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.) για ελέγχους που έγιναν τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021 και αφορούσαν σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων.

Πρόκειται για πρόστιμα που αφορούν σε επιτόπιους ελέγχους, όπου οι φορολογούμενοι και δη οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν διαπράξει παραβάσεις που αφορούν στη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στέλνει, με τη διαδικασία τους επείγοντος, πρόστιμα που εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό! Μάλιστα, η έκδοση και η κοινοποίηση των εκκρεμών αυτών Π.Ε.Π. πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Με την ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για την επιβολή των προστίμων (με την κοινοποίηση των Π.Ε.Π.), οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που βρέθηκαν να έχουν διαπράξει τις παραβάσεις θα καλούνται να καταβάλουν τα ποσά των προστίμων αυτών εφάπαξ έως και την 30ή μέρα μετά την κοινοποίησή τους.

Αν δεν πληρώσουν τα ποσά των προστίμων εμπρόθεσμα, εντός του 30ημέρου, αυτά θα καταστούν ληξιπρόθεσμα και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή με την επιβολή κατασχέσεων σε εισπράξεις από τρίτους, σε ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία.

Προηγούμενο άρθροΘλιβέρες εικόνες – Τοποθέτησαν αντικλεπτικά σε βρεφικά γάλατα σε σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθροΑπαγορεύονται οι εξαγωγές καυσόξυλων για να έχουμε επάρκεια-Θα επιβάλλονται χρήματα στους παραβάτες