Έφοδος στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες από τη βελγική αστυνομία

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε σήμερα η βελγική αστυνομία μαζί με εκπροσώπους γερμανικών αστυνομικών αρχών.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η έφοδος της αστυνομίας λέγεται  ότι συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας με το ΕΛΚ να συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Καθώς πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατασχέθηκαν από την αστυνομία υπολογιστές που σχετίζονται με χρηματοοικονομική απάτη.

Σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά εργαζομένων του ΕΛΚ. Πρόκειται για τις συνεχιζόμενες έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά του κρατιδίου της Θουριγγίας και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU στο κρατίδιο της Θουριγγίας, τον Μάριο Φόιγκτ.

Οι έρευνες αποσκοπούν να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα θα μπορούσε να είχε λάβει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Προηγούμενο άρθροΔιεύρυνση κατά 30% των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων
Επόμενο άρθροΕλεύθερος με όρους ο 22χρονος περιθαλπόμενος σε δομή ΑμεΑ που καταγγέλθηκε ότι βίασε άλλο περιθαλπόμενο