Ε. Μπασάρ Μούσσα για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο: «Οι Τούρκοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια » // ΗΧΗΤΙΚΟ στον Focus FM

Στη σημασία της ανακάλυψης του μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Κύπρο αλλά και στη στάση που θα κρατήσει η Τουρκία, αναφέρθηκε μιλώντας στον Focus FM και στη Δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Οικονομικών ΑΠΘ – Γεωπολιτικός αναλυτής Ευάγγελος Μπασάρ Μούσα.

Όπως εξήγησε, πρόκειται πράγματι για τεράστια ποσότητα που θα ικανοποιήσει αρκετές ανάγκες ωστόσο θα χρειαστούν περίπου δυο χρόνια για να μπορέσει να ξεκινήσει η εκμετάλλευσή του.

Σύμφωνα με κ. Μούσα η εύρεση του κοιτάσματος θα κάνει την Τουρκία ακόμα πιο διεκδικητική.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια απορρόφηση κραδασμών γιατί αυτή η ανακάλυψη έφερε επίσημα αποτελέσματα για όλη την ΕΕ. Και από την άλλη η Τουρκία προσπαθεί να κάνει τον καλό διαμεσολαβητή παγκοσμίως, δεν συμφέρει γεωστρατηγικά αυτή τη στιγμή να ανεβάζει τον τόνο. Στα θέματα του φυσικού αερίου, όπως μεταξύ Κατάρ και Ιράν, υπάρχουν κοιτάσματα τα οποία τα μοιράζονται γιατί δεν υπάρχουν επίσημα σύνορα μεταξύ αυτών των χωρών. Και κάτι τέτοιο θα ισχυριστεί η Τουρκία. Να είστε βέβαιοι, οι Τούρκοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια γι’ αυτό το ζήτημα».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επόμενο άρθροΤύρναβος: Σεισμός 4,3 ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή