Δύσκολη ήταν η νύχτα από Πέμπτη προς Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε με την κακοκαιρία «Μπάλλος», να χτυπά πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική περίπου από τις 2:00 τα ξημερώματα έβρεχε δυνατά, ενώ έντονα καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν και σε Θράκη, Καλαμάτα και Χαλκιδική.

Από τις 3:00 τα ξημερώματα και μετά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονταν σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κεφαλονιά, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αλεξανδρούπολη και Νευροκόπι.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, σε 1.164 ανέρχονται συνολικά οι κλήσεις που έλαβε το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται 69χρονος από το χωριό Στουπαίοι του δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια και αναζητείται από ομάδα της Πυροσβεστικής, καθώς και από τους εθελοντές διασώστες. Μάλιστα ο ίδιος είχε καλέσει νωρίτερα την Πυροσβεστική ζητώντας βοήθεια καθώς όπως είπε κινδύνευε λόγω του ότι το σπίτι του βρισκόταν κοντά σε χείμαρρο που είχε φουσκώσει.

Στην Αθήνα λίγο μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν και ο Κηφισός και η Παραλιακή λεωφόρος για τα οχήματα, νωρίτερα από τις 8:00 που ήταν προγραμματισμένο.

Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία στην Αττική και στη Χαλκιδική, λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης όπως αποφασίστηκε σήμερα, δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία στις Περιφέρειες Αττικής, Εύβοιας, Ηλείας καθώς και στον Δήμο Μεσολογγίου.

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 15/10 σε Μακεδονία και Θράκη
Επόμενο άρθροΥποχώρησε το οδόστρωμα σε κεντρικό δρόμο της Καλαμαριάς – Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο