Δύσκολη η χθεσινή νύχτα στην Ελασσόνα – Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Σε σκηνές και ξενοδοχεία της Λάρισας και των Τρικάλων βρήκε η νύχτα τους κατοίκους στις περιοχές γύρω από την Ελασσόνα μετά τον ισχυρότατο σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες.

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή. Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει ξεκινήσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.

Τουλάχιστον 30 σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην περιοχή Μεσοχώρι του Δήμου Ελασσόνας.

Στην περιοχή μετά τα 6 Ρίχτερ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί. Στις 04.10 τα ξημερώματα στα Καλάβρυτα σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εντοπίστηκε 13 χλμ δυτικά των Καλαβρύτων και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χλμ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη το φαινόμενο των μετασεισμών μπορεί να κρατήσει και μήνες.

Ο σεισμός είπε έγινε πάνω στο πολύ γνωστό ρήγμα του Τυρνάβου, που είχε να ενεργοποιηθεί από το 1968.