ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα επιδότηση εργασίας. Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Εκπνέει την Κυριακή 25/9 η προθεσμία που θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ( ΔΥΠΑ)) οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 300 πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).
Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.
Ποια είναι η διαδικασία
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.
Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.
Να σημειώσουμε πως η υποβολή των αιτήσεων αναμένονταν να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, όμως παρουσιάζονται καθυστερήσεις λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59.

Προηγούμενο άρθροΔύο θάνατοι λουόμενων στη θάλλασσα σε Κρήτη και Μεσσηνία
Επόμενο άρθροΚινητοποίηση για την διακομιδή σε νοσοκομείο επιβάτη πλοίου που έπλεε ανοιχτά της Ρόδου