Δύο νεκροί Έλληνες ομογενείς και άλλοι δύο βαριά τραυματίες από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Δύο Έλληνες ομογενείς βρήκαν το θάνατο και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά στο χωριό Γράνιτνα, στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία από πυρά τριών Ουκρανών στρατιωτών οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών άνοιξαν πυρ για ασήμαντη αφορμή!

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο τον δύο ομογενών αναφέρει:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Προηγούμενο άρθροΔίκη Τοπαλούδη – Διακοπή για τις 10 Μαρτίου: Ξέσπασε η μητέρα της – «Από το Θεό να το βρείτε αλήτες»
Επόμενο άρθροΒόμβα!.. από τον Θρακιώτη δημοσιογράφο Στάθη Παπαδόπουλο: «Ετοιμάζουν ισλαμικό κόμμα στην Ελλάδα για να κατέβει στις εκλογές»