Δραματική η κατάσταση με τα καύσιμα. Περιορίζονται οι μετακινήσεις μόνο στις απαραίτητες. Την κατάσταση σώζει λίγο ο τουρισμός

Επιχειρηματίες του κλάδου των καυσίμων επισημαίνουν ότι η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων που έφτασε τον Ιούνιο το 17%-18% στην ηπειρωτική χώρα οφείλεται κυρίως στην διαρκή άνοδο της τιμής της βενζίνης.

Την ίδια στιγμή στα νησιά, παρά το γεγονός ότι εκεί καταγράφονται υψηλότερες τιμές βενζίνης, την κατάσταση τη «σώζει ο τουρισμός» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση.
Όπως εξηγεί, σε σύγκριση με πέρσι, τόσο στα νησιά όσο και στην Αττική οι τιμές είναι πολύ αυξημένες, με τους οδηγούς ωστόσο που φεύγουν από τα αστικά κέντρα προς τα νησιά για τις διακοπές τους, να γνωρίζουν ότι γεμίζοντας το ρεζερβουάρ τους κατά την αναχώρηση θα συναντήσουν -όπως κάθε χρόνο- ακόμη υψηλότερες τιμές στις περιοχές που θα επισκεφθούν.
Στα δε αστικά κέντρα όπως παρατηρούν πρατηριούχοι, οι οδηγοί συνεχίζουν να μετακινούνται κανονικά τις ώρες αιχμής που πηγαίνουν στην εργασία τους με την κίνηση εξακολουθεί να είναι αυξημένη στους δρόμους. Ωστόσο έχουν περιορίσει κυρίως μετακινήσεις που έκαναν τις βραδινές ώρες.

Η μέση πανελλαδική τιμή στην τιμή της απλής αμόλυβδης έχει διαμορφωθεί στα 2,392 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Αττική φθάνει τα 2,356 ευρώ το λίτρο.

Στα νησιά τα «πρωτεία» στην ακρίβεια κρατούν οι Κυκλάδες με τη βενζίνη να πωλείται προς 2,645 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο ενώ ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με 2,528 ευρώ το λίτρο.

Στον νομό Κεφαλληνίας οι οδηγοί πληρώνουν τη βενζίνη κατά μέσο όρο 2,479 ευρώ το λίτρο, στον νομό Σάμου 2,455 ευρώ το λίτρο, στον νομό Λέσβου 2,436 ευρώ στο νομό Λευκάδος τα 2,452 ευρώ το λίτρο και στον νομό Κερκύρας 2,448 ευρώ.

Σε νησιά πάντως όπως η Κρήτη, όπου οι αποστάσεις είναι μεγαλύτερες, στελέχη του κλάδου από την αρχή του καλοκαιριού παρατηρούσαν πως αρκετοί επισκέπτες περιορίζουν σε σχέση με το παρελθόν τις μετακινήσεις τους στο νησί.

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία λογιστών σήμερα έξω από το ΥΜΑΘ
Επόμενο άρθροΔήμος Ωραιοκάστρου: Εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης τα τηλέφωνα του Δημαρχείου