Δράμα : 57χρονη προσπάθησε να πουλήσει αγιογραφία μεγάλης αξίας και συνελήφθη

Αγιογραφία μεγάλης αξίας προσπάθησε να πουλήσει μέσω του διαδικτύου μια 57χρονη γυναίκα στη Δράμα με αποτέλεσμα να τη συλλάβουν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αφού διαπίστωσαν ότι επρόκειτο να προβεί στην παράνομη πώληση αγιογραφίας μεγάλης αξίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η προαναφερόμενη, είχε αναρτήσει στον διαδικτυακό χώρο αγγελία που αφορούσε σε πώληση αρχαίας βυζαντινής εικόνας. Σε προκαθορισμένο ραντεβού για επικείμενη αγοραπωλησία συνελήφθη, ενώ αρμόδιες αρχαιολόγοι της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας γνωμάτευσαν ότι πρόκειται για φύλλο τρίπτυχου από εικόνα οικιακής λατρείας που χρονολογείται στον 18ο αιώνα και εμπίπτει στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

H συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης Δράμας

Προηγούμενο άρθροΠανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ σήμερα – Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚατερίνη: Κινητοποίηση της αστυνομίας μετά από τηλεφώνημα βοσκού για περίεργο τάφο σε περιοχή της Νεοκαισάριας