Δρ.Γιώργος Φίλης στον Focus FM: «Τους εξευτελίζουν και αυτοί γλύφουν εκεί που φτύνουν οι Τούρκοι.- Αυτός που σου ζητά το μισό κράτος, θα τον καλέσεις για να εορτάσεις μαζί του την ανεξαρτησία σου από εκείνον»;

«Ζούμε σε παράνοια. Ο Ερντογάν θα έρθει στις εκδηλώσεις του 2021, αλλά ακάλεστος, με την αεροπορία και το ναυτικό του. Οι άφρονες δεν έχουν ακούσει τις δηλώσεις του πριν δύο χρόνια οπότε και είχε πει, πως δεν θα επιτρέψει στους Έλληνες να κάνουν εορτές του 2021». Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης με αφορμή την πρόσκληση προς τον Ταγίπ Ερντογάν στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας.

«Τους εξευτελίζουν και αυτοί γλύφουν εκεί που φτύνουν οι Τούρκοι. Αυτός που σου ζητά το μισό κράτος, θα τον καλέσεις για να εορτάσεις μαζί του την ανεξαρτησία σου από εκείνον» αναρωτήθηκε. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην στην κόντρα Ερντογάν-Μακρόν εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε η Ελλάδα να την εκμεταλλευτεί με σεβασμό πάντα στη Μουσουλμανική Θρησκεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Είναι μια κρίσιμη, μια δεύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για τη σύμπτυξη αμυντικού συμφώνου.

Μάλιστα με αφορμή και την επίσκεψη Λαβρόφ στη χώρα μας εξήγησε πως «Είναι η πρώτη φορά, στη σύγχρονη ιστορία από την επανάσταση και μετά, που όλες οι δυνάμεις δεν είναι υπέρ της Ελλάδος αλλά κατά της Τουρκίας». Τέλος τόνισε πως η επεκταση των 12 ναυτικών μιλίων είναι αναφαιρετο δικαίωμα της χώρας. «Το γελοίο είναι ότι σου λένε πως είναι εθνικισμός να κάνεις κάτι που λέει το διεθνές δίκαιο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΟλιβέιρα σε Μάτος: «Καλή τύχη θυμωμένε» (ΦΩΤΟ)
Επόμενο άρθροΥπηρεσιακός ο Λουτσιάνο ενόψει ΠΑΟΚ στον Παναιτωλικό