Ένα βήμα πριν την έγκριση της χορήγησης της τέταρτης δόσης στους ηλικιωμένους στη χώρα μας, βρίσκεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Δεν αποκλείεται μάλιστα η σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση να “κλειδώσει” στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr η χορήγηση της τέταρτης δόσης θα έχει τη μορφή της σύστασης ή της ισχυρής σύστασης, κάτι που σημαίνει πως αρχικά δεν θα είναι υποχρεωτική. Υπό εξέταση βρίσκεται το θέμα, της ηλικιακής ομάδας των δικαιούχων. Η επικρατέστερη ηλικιακή ομάδα για την τέταρτη δόση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδέχεται να είναι τα άτομα άνω των 60 ετών.

Το ενδεχόμενο να χρειαστεί τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της CoViD το φθινόπωρο, άφησε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου,.

“Βλέπετε η Ισπανία είπε όχι, η Γαλλία, η Γερμανία έχει προχωρήσει στη χορήγηση. Είναι κάτι που αυτή τη στιγμή «ζυμώνεται» σε όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι θα περιμένουμε λιγάκι και θα συμπορευτούμε και με τις υπόλοιπες χώρες. Όσον αφορά το εμβόλιο το φθινόπωρο, νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι το φθινόπωρο θα χρειαστεί μια επαναληπτική δόση” είπε.

Ερωτηθείς σχετικά ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε ότι θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι θα χρειαστεί τέταρτη δόση για τους ηλικιωμένους, από μέσα Αυγούστου και μετά. «Θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι από τα μέσα Αυγούστου θα δοθεί booster στους άνω των 60 ή στους άνω των 65, θα δούμε πού θα μπει το όριο», σημείωσε, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις μικρότερες ηλικίες.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιος αποτροπιασμός για τη σφαγή στη Μπούκα- Για προβοκάτσια κάνει λόγο η Μόσχα
Επόμενο άρθροΟυγγαρία: Επανεξελέγη για 4η φορά πρωθυπουργός ο Βίκτορ Όρμπαν