Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία στο δήμο Καλαμαριάς.

Το ΚΕΠ Υγείας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καλαμαριάς, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης , Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, στο πλαίσιο της προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας, θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες και ασφαλισμένες γυναίκες.

Για την πραγματοποίηση της δράσης αυτής και προκειμένου να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός γυναικών, κρίνεται σημαντική η σύμπραξη μεγάλων Ιατρικών Κέντρων του Δήμου Καλαμαριάς με τη δωρεάν διάθεση της παραπάνω εξέτασης.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών και τη διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων, με βάση το πρωτόκολλο που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων, κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Παράλληλα, στον Δήμο Καλαμαριάς λειτουργεί το Κοινωνικό Φαρμακείο με σκοπό την προαγωγή της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων σε υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας. Η συγκεκριμένη Πράξη έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Κοινωνικό Φαρμακείο παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει αποκλειστικά από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων, πολιτών και τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Η δράση απευθύνεται σε γυναίκες κατοίκους του Δήμου Καλαμαριάς, ηλικίας 30 ετών και άνω, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε προληπτική εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας.

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.314.498 και 2313.314.499.

Προηγούμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΕρντογάν: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ δεν θα αποτρέψουν την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.