Διπλωματικός πυρετός για την κρίση στην Ουκρανία

Η ένταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, καθώς η Ουάσιγκτον και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της προσπαθούν να αποτρέψουν μια πιθανή εισβολή στην Ουκρανία από ρωσικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα.

«Δεν θα υπάρξουν μέτρα στα οποία θα ενεργήσουμε διαφορετικά. Θα ενεργήσουμε ενωμένοι, μαζί. Θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα και θα γίνουν από κοινού με τους συμμάχους μας. Είμαστε απολύτως ενωμένοι», διαβεβαίωσε από τον Λευκό Οίκο ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στις κυρώσεις που θα επιβληθούν σε βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Γαλλίας ταξίδεψε στη ρωσική πρωτεύουσα για να συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της αντιπαράθεσης της Μόσχας με τη Δύση για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και των αξιώσεων του Κρεμλίνου για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας» από την Ουάσινγκτον και το NATO.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον γάλλο ομόλογό του «χρήσιμες και ουσιαστικές», υποστηρίζοντας ότι ορισμένες από τις ιδέες του Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για περαιτέρω κοινά βήματα.

Προηγούμενο άρθροΠέτρος Δούκας για την διαγραφή του: “Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου”-
Επόμενο άρθροΣτα λευκά ορεινές περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής