Διονύσης Τεμπονέρας: “Η χώρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι η Silicon Valley της Ευρώπης, με τις νέες θέσεις εργασίας να αφθονούν”

Ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας μίλησε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη εξηγώντας γιατί αποτελεί “τιμωρία” για τους ανέργους της χώρας.

«Το νέο νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση, ενσωματώνει τη βασική παραδοχή της Έκθεσης Πισσαρίδη, σύμφωνα με την οποία, οι άνεργοι «δεν διαθέτουν τις δεξιότητες, που απαιτούνται στην αγορά εργασίας».
Σύμφωνα με την κυβέρνηση βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανάπτυξης και ευημερίας. Περιγράφεται σαν να είναι η Silicon Valley της Ευρώπης, όπου οι θέσεις εργασίας προσφέρονται απλόχερα και οι τεμπέληδες και αδέξιοι άνεργοι, δεν έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες για να τις καλύψουν.
Επειδή μάλιστα, η χώρα έχει κυριευθεί, από «καταχραστές ανέργους βορείων προαστείων» που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, η κυβέρνηση αποφασίζει να πατάξει τους απατεώνες με τιμωρητικού χαρακτήρα διατάξεις, που τους αποστερούν βοηθήματα και ωφελήματα του ΟΑΕΔ.
Ακούστε εδώ όλα όσα είπε:

Προηγούμενο άρθροΦυλάκιση 12 μηνών σε 54χρονο που απειλούσε τη σύζυγο του στο Βόλο
Επόμενο άρθροΣε κρίση οι σχέσεις Γερμανίας – Ουκρανίας μετά την άρνηση του Κιέβου να υποδεχθεί τον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ