«Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διεξάγεται διοικητική έρευνα σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες» αναφέρει ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορμή γι αυτή την εξέλιξη υπήρξαν τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι νέοι συνοριοφύλακες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης για να εξασφαλίσουν τα μόρια που θα τους διασφαλίσουν ότι θα τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις στον Έβρο, πάνω από 100 έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι, διαπιστώθηκε ότι πράγματι μετά την πρόσληψη των συνοριοφυλάκων έχουν υπογραφεί δεκάδες σύμφωνα συμβίωσης και η έρευνα που διατάχθηκε θα εξετάσει αν πράγματι κάποια από αυτά είναι εικονικά, οπότε θα υπάρξουν κυρώσεις και βέβαια δεν θα χορηγηθούν τα μόρια.

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Νέες δηλώσεις εξαπάτησης του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη, αλλά και μια αλήθεια»
Επόμενο άρθροΈκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης