Δημοσίευση των ονομάτων οφειλετών του Δημοσίου: Μετατίθεται κατά ένα ολόκληρο χρόνο

Οι σχετικές ανακοινώσεις των ονομάτων οφειλετών του Δημοσίου που έχουν μεγάλα χρέη προς τη εφορία και τον ΕΦΚΑ έπρεπε βάσει του νόμου να είχαν γίνει έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο με νομοθετική αλλαγή, τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών θα γίνουν γνωστά στις 30 Ιουνίου 2023.
Σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρει ότι: «Εξαιρετικά, για τα ημερολογιακά έτη 2020, 2021, 2022 και 2023, οι καταστάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, επικαιροποιούνται μέχρι την 30ή Ιουνίου 2023».
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δημοσιοποίηση λίστας για μεγαλοοφειλέτες φυσικά πρόσωπα έγινε στις 10 Ιουλίου 2019 και στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019 για νομικά πρόσωπα αλλά στη συνέχεια το μέτρο «πάγωσε» λόγω της πανδημίας.
Στη «μαύρη λίστα» των μεγαλοοφειλετών θα έπρεπε να βρεθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν:
•Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς την εφορία που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας και Τελωνείων.
•Βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον ΕΦΚΑ που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Προηγούμενο άρθροΙνδία: Τραγικό τέλος για βρέφος, όταν μαϊμού το άρπαξε από τους γονείς του και το πέταξε από ταράτσα
Επόμενο άρθροΚουφονήσι: 16χρονη χτύπησε στα βράχια και έχασε τις αισθήσεις της