Απόφαση για τη μη καταβολή μισθωμάτων για τα κυλικεία τα οποία λειτουργούν εντός των χώρων των ΚΑΠΗ, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου “Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης”. Σχετική κατ’ αρχήν απόφαση είχε λάβει πριν από καιρό και το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης.

Ωστόσο, δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή της καθώς υπήρχε νομικό κενό. Το θέμα αυτό λύθηκε με διάταξη η οποία ψηφίστηκε στις 6 Νοεμβρίου και περιλήφθηκε στο ν.4745/2020. Σύμφωνα με αυτήν “είναι δυνατή η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων κυλικείων ή αναψυκτηρίων που λειτουργούν εντός κτιρίων που στεγάζουν δομές ή υπηρεσίες των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών, εφόσον έχει ανασταλεί υποχρεωτικά η λειτουργία τους στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του covid-19 και για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή λειτουργίας”.

Έπειτα από την ψήφιση της διάταξης το δ.σ. του νομικού προσώπου του δήμου Θέρμης, προχώρησε στη λήψη σχετικής απόφασης περί απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων για τα κυλικεία των ΚΑΠΗ, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από τις 9 Μαρτίου 2020 όταν αποφασίστηκε το κλείσιμο των ΚΑΠΗ και για όσο χρονικό διάστημα θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά.

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν 23 ακόμα νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕπιτάχθηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη