Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία – Τεστ κορωνοϊού στην καθαριότητα

Με συγκινητική προσέλευση εθελοντών συνεχίζεται στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Το Σάββατο στα Πεύκα και χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, στις Συκιές η προσέλευση των εθελοντών επέφερε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος με 108 νέες μονάδες αίματος, αυξημένες κατά 23 έναντι της αιμοδοσίας του Ιουνίου που έγινε επίσης εν μέσω της πανδημίας

Σύνθημα και αυτής της εκστρατείας, που διεξάγεται κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, είναι «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους». Στο πλαίσιο αυτό, η αιμοδοσία γίνεται ΜΟΝΟ με ραντεβού και με τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας, με τους εθελοντές αιμοδότες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151 προκειμένου να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ από ειδικά στελέχη γίνεται ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων, δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».

Αναλυτικά το πρόγραμμα, που συνεχίζεται σήμερα στη Δ.Ε. Συκεών, έχει ως εξής:

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020- 10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020- 10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 – 10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020- 10 π.μ.- 8 μ.μ.Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020- 10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020 – 9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης
Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.

«Η προσέλευση των εθελοντών είναι συγκινητική, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλους αυτούς τους συμπολίτες μας, που επιδεικνύουν ευαισθησία και ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε», αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας κάλεσμα στους εθελοντές για «μεγαλύτερη ενίσχυση του αγώνα που δίνουν τα νοσοκομεία αυτή την περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και μεγάλη έλλειψη αίματος».

Παράλληλαα, ο δήμος προχωρά στη διενέργεια επαναληπτικών τεστ για Covid-19 στον τομέα της Καθαριότητας, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζόμενων.

Οι νέοι προληπτικοί έλεγχοι έρχονται ως συνέχεια των πρωτοβουλιών του δήμου που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκαν για όλους τους εργαζόμενους, αρχίζοντας από την Καθαριότητα και τους εργαζόμενους σε αυτήν που ανήκουν στις ευαίσθητες και ευάλωτες ομάδες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Τάσου Τσακιρίδη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Αντώνη Σαουλίδη και του στελέχους της Π.Π. Μηνά Μοναστηρίδη, εξετάστηκε η κατάσταση μετά και το ένα νέο κρούσμα που εμφανίστηκε στο Γραφείο Κίνησης στο Εργοτάξιο, γεγονός που κινητοποίησε το μηχανισμό του δήμου.

Έτσι, με εντολή του δημάρχου χθες έγινε γενική απολύμανση στους χώρους των διοικητικών Υπηρεσιών και στο εργοτάξιο Καθαριότητας, ενώ μεθαύριο το πρωί (Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, στις 6 π.μ.) θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ για 50 εργαζόμενους της Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στην Υπηρεσία Καθαριότητας, μετά το τελευταίο κρούσμα, ανέρχονται σε έξι συνολικά, με τρία από αυτά να προέρχονται από τα συνεργεία αποκομιδής απορριμμάτων. Η εξέλιξη αυτή που εμφανίστηκε στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, προκάλεσε μια αποδυνάμωση του στελεχιακού δυναμικού, καθώς σε περιορισμό τίθενται όχι μόνο οι εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αλλά και οι συνάδελφοί τους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους κατά τις ώρες εργασίες.

«Οι εξελίξεις στον τομέα Καθαριότητας με τα διαδοχικά, αλλά ευτυχώς ελάχιστα, θετικά κρούσματα, διατηρεί την κατάσταση σοβαρή και κρίσιμη, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί», επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας για μια ακόμη φορά τους πολίτες να είναι «πιο αυστηροί στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, αποφεύγοντας την καθημερινή εναπόθεση των απορριμμάτων στους κάδους και διατηρώντας τα με ασφαλή τρόπο στα μπαλκόνια των οικιών τους», όπως επίσης «να αποφεύγουν και το κλάδεμα των δένδρων και θάμνων στα οικόπεδά τους».

Προηγούμενο άρθροΕΠΟ: «Απογοήτευση για το πρόβλημα τρισιδιάστατης χάραξης γραμμών στο Ηράκλειο»
Επόμενο άρθροΤην Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, η 25η διανομή ΤΕΒΑ για τα 200 ωφελούμενα νοικοκυριά μόνο με ραντεβού