Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του Αστικού Πρασίνου.

Με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πρασίνου & Περιβάλλοντος, συνεχίζει το πρόγραμμα εκτέλεσης εργασιών κλάδευσης δέντρων που πραγματοποιούνται σε όλo το Δήμο, στο πλαίσιο των ετήσιων παρεμβάσεων συντήρησης πρασίνου.

Οι εποχιακές εργασίες κλαδέματος που εκτελούνται από το Τμήμα Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου, αφορούν σε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας για την αποφόρτιση και αποκατάσταση των δέντρων, με παράλληλη απομάκρυνση των ξερών κλαδιών και καρπών. Στόχος των παρεμβάσεων να εξασφαλιστεί η αειφορική παρουσία των δέντρων, ώστε να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (υγιή και καλαίσθητα) αλλά και να αποτραπούν κίνδυνοι για τους πολίτες από τη θραύση και πτώση κλαδιών ή και ολόκληρων δέντρων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος ξεκινά άμεσα μεγάλη επιχείρηση  για το κλάδεμα 250 ψηλών δέντρων, ένα έργο αυξημένης δυσκολίας και επικινδυνότητας, που απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας.

“Οι ανάγκες και τα αιτήματα που δεχόμαστε είναι πολλά και η υπηρεσία Πρασίνου με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και τα  υλικοτεχνικά μέσα  που διαθέτει βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να φέρει σε πέρας το έργο της φροντίδας και της ανάπτυξης του πρασίνου στο δήμο μας” δήλωσε η  Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρα Κορωνίδου, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής είναι η ανανέωση, βελτίωση και ενίσχυση του πρασίνου σε όλα τα σημεία, με στόχο την  αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Όπως τόνισε η κ. Κορωνίδου “άμεση προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας αποτελεί η αντικατάσταση όλων των γηρασμένων δέντρων, η φύτευση νέων, η ανανέωση του πρασίνου καθώς και, σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η αποκατάσταση των υδρευτικών δικτύων στα πάρκα και στους κοινόχρηστους χώρους, ώστε οι τοπικοί πυρήνες πρασίνου να διατηρηθούν υγιείς και να αναπτυχθούν”.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Καλαμαριάς ανακυκλώνει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα για 2η χρονιά.
Επόμενο άρθροΟι λοιμωξιολόγοι θ αποφασίσουν για Superleague 2 και Volley league