Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για χοληστερίνη και μνήμη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Δύο Φύλων, το ΚΕΠ Υγείας, το Δημοτικό ιατρείο Καλαμαριάς, το Κοινωνικό Φαρμακείο, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας και το Γραφείο Διατροφικής Συμβουλευτικής συμμετέχουν στη δράση που διοργανώνεται από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.

Οι πολίτες μπορούν εφόσον το επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου – μέτρηση χοληστερίνης, test μνήμης – από επαγγελματίες υγείας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και για άλλες υπηρεσίες υγείας που διαθέτει ο Δήμος Καλαμαριάς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και στον πεζόδρομο του Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», τις ώρες 10:00 έως 13:30. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δράση κρίνεται η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Καλαμαριάς : https://kepygeias.org/

«Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την υγεία μας, που έχει γίνει εύθραυστη με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Η πρόληψη είναι η ασπίδα που έχουμε, γι’ αυτό και ως Δήμος προσφέρουμε στους πολίτες όλα αυτά τα εργαλεία που χρειάζονται για την διασφάλισή της», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Με σύνθημα “Ο πλανήτης μας, η υγεία μας :Φανταστείτε ξανά την οικονομία, την κοινωνία, την υγεία μας.” ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εστιάζει την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς και να προωθηθεί ένα κίνημα για τη δημιουργία κοινωνιών στις οποίες  επικρατεί  η ευημερία.

Πληροφορίες: 2313314499 & 2313314498

Προηγούμενο άρθροΣε επιφυλακή το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως για να δεχθεί ασθενείς από το «Παπανικολάου»
Επόμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό ο Τάκης Θεοδωρικάκος – Είναι τριπλά εμβολιασμένος