Δήμος Καλαμαριάς: Δωρεάν διαγνωστική εξέταση ΠΑΠ test.

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, το ΚΕΠ Υγείας της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων σε συνεργασία με και το Κέντρο Υγείας 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιήσουν δωρεάν διαγνωστική εξέταση ΠΑΠ test σε ασφαλισμένες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Καλαμαριάς.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος και η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση). Κλειδί για την μείωση των τραγικών αυτών ποσοστών, αποτελεί λοιπόν, η πρόληψη με τακτικούς ελέγχους. Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά.

Η πρόληψη μπορεί να σώσει εγκαίρως τη ζωή μας. Ο υγειονομικά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να είναι και να παραμένει υγιής πολίτης και ο ρόλος του Δήμου είναι καθοριστικός στην ενημέρωση και προαγωγή της υγείας δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων, Ευλαμπία Ντόντη Μπανιώρα.

Κρίνεται απαραίτητη η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς (kepygeias.org)

Πληροφορίες και ραντεβού στα τηλέφωνα: 2313.314.498  και  2313.314.499 .

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις να του παραδώσουν τα κλειδιά.