Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτρης Μεθενίτης παραχώρησε συνέντευξη στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση, όπου περιγράφει συνοπτικά την αδιαφορία της Πολιτείας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Από την τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει για οικονομικά θέματα, όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αντίδραση, αλλά τα πράγματα έχουν επιδεινωθεί κιόλας. Για την ακρίβεια, έχουν υπάρξει κάποιες υπουργικές αποφάσεις που αφορούν οικονομικά, οι οποίες, προς πλήρη απογοήτευσή μας, “έριξαν” ένα τεράστιο… τσεκούρι και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις» ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Μεθενίτη.

«Αυτά που λέει το προσωπικό είναι αδιανότητα (σ.σ. υπάρχει μεγάλη οργή) και απολύτως λογικά, γιατί έχει φτάσει σε σημείο να αναρωτιέται αν θα του πληρώσουν τα δεδουλευμένα του, ή αν θα το ανταμείψουν για την εργασία που πραγματικά προσφέρει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας χώρος ο οποίος έχει την ιδιαιτερότητα να προσφέρει εργασία που δεν ανταμείβεται, το οποίο είναι τραγικό» πρόσθεσε ο κ. Μεθενίτης.

Κατόπιν αναφέρθηκε στις συνέπειες αυτής της στάσης από την Πολιτεία:

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές παραιτήσεις, ιδίως στο Πολεμικό Ναυτικό που έχει πληγεί περισσότερο(…) Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, με το προσωπικό πλέον να μη ξέρει πως αλλιώς να αντιδράσει»

Για την περιφρόνηση της Κυβέρνησης απέναντι στον προβληματισμό των προαναφερθέντων, αλλά και τη σπουδαιότητα του έργου τους, ο κ. Μεθενίτης απάντησε:

«Θα έπρεπε η κάθε ηγεσία να σκύβει, να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα κάθε είδους εργαζομένων, ιδίως των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί να μην παραγνωρίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρουν ασφάλεια, αυτό είναι το λειτούργημά μας και δε μπορεί ούτε να τιμολογηθεί, ούτε να κοστολογηθεί. Είναι απλά πολύτιμη. Και φυσικά, στο ενδιάμεσο, χρησιμοποιούνται για τα πάντα. Έχουμε εκχιονίσει οδικές αρτηρίες ιδιωτών, πηγαίνομε σε φωτιές, πλημμύρες και όπου υπάρχει ανάγκη. Να ξέρετε ότι όλα αυτά δεν αποζημιώνονται. Δε προσμετρούνται στα ένσημά μας. Δε προβλέπεται η υπερωριακή εργασία στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη των 12 για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Επόμενο άρθροΕκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους και σήμερα διαδήλωσαν ενάντια στο νέο συνταξιοδοτικό της Κυβέρνησης Μακρόν