Δημήτρης Λιάτσος: Μόνο οι Ουκρανοί μπορεί να κρύβονται πίσω από την καταστροφή του φράγματος της Χερσόνας

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, αλλά και την αδιαφορία των Ρωσικών ΜΜΕ για τα πολιτικά δρώμενα στην Ελλάδα, μετά και την ξεκάθαρη υποστήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία μέσω αποστολής στρατιωτικών εξοπλισμών, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο δημοσιογράφος από τη Ρωσία, Δημήτρης Λιάτσος.

“Φέτος είχαμε πάρα πολλά ρεπορτάζ, πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές, αναλύσεις, πολύ ανεβασμένο επίπεδο όμως για τις εκλογές στην Τουρκία, και όχι στην Ελλάδα. Για την Ελλάδα είχαμε μόνο ένα απλό ρεπορτάζ ότι έγιναν οι εκλογές, αυτά ήταν τα αποτελέσματα και τίποτα άλλο δεν είδα που να αφορά την Ελλάδα. Ούτε ένα ντιμπέϊτ, ούτε ένα πολιτικό σόου”

“Πλέον δεν υπάρχει η Ελλάδα στον πολιτικό ορίζοντα της Ρωσίας, διότι δυστυχώς, έχουν καταλάβει (σ.σ. οι Ρώσοι) ότι βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της ιστορίας, ότι αντιπαλεύει την Ρωσία. Ας το έχουμε αυτό στο νου μας για το επόμενο διάστημα(…) Ας το ξέρουν οι Έλληνες πολίτες και ειδικά στη Β. Ελλάδα ότι ένα μεγάλο κομμάτι τουρισμού που περιμένανε από τη Ρωσία και είχανε τα προηγούμενα χρόνια, πλέον μαζικά δε μπορούν να φτάσουν”, συμπλήρωσε.

Για την εξ’ ολοκλήρου αντίθετη προσέγγιση των πραγμάτων της Τουρκίας από την Ρωσία και το τουρκοκυπριακό ζήτημα ο κ. Λιάτσος είπε:

“Ήμουν με Κύπριους παράγοντες στη Μόσχα και λένε ξεκάθαρα ότι θα ήταν το πιο φυσιολογικό η Ρωσία να επανεξετάσει τη θέση της απέναντι στην Κύπρο γιατί η ίδια η Κύπρος δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει τις σχέσεις. Προσπαθεί, σε αντιδιαστολή με την ελληνική ηγεσία, μια σχέση αντιρωσική αλλά σε χαμηλά πλαίσια σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό επιδιώκει να “πουλήσει” στη Ρωσία η Κύπρος”

“Ο καινούργιος πρόεδρος της Κύπρου είχε τη “ρετσινιά” το φιλορώσου και πλέον επιχειρεί να τη διώξει από πάνω του, έχοντας ήδη προβεί σε αντιρωσικές και παράλληλα φιλοαμερικάνικες δηλώσεις”, τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Λιάτσος σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Δαμιανίδη.

Ολόκληρη η συζήτηση εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΗλεία: Παράγοντας ομάδας κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη αθλήτρια
Επόμενο άρθροΟι προσωρινοί πίνακες για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ