ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ FAKE NEWS

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ FAKE NEWS από τον Έλληνα δημοσιογράφο στη Μόσχα Δημήτρη Λιάτσο:
“Δεν είδα σε κανένα μέσο την είδηση για το βομβαρδισμό και την πλήρη διάλυση της ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Ατσάκοβο, από τη Ρωσία.”
“Έχω “ψηθεί”, έχω καταλάβει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και λεπτό θέμα για τον ανταποκριτή να μείνει στις θέσεις στις οποίες βλέπει και έχει ο ίδιος για το θέμα που συμβαίνει” ανέφερε στον Focus Fm και το Στέφανο Δαμιανίδη ο πολεμικός ανταποκριτής στη Ρωσία, Δημήτρης Λιάτσος.
“Προσπαθώ όσο μπορώ να δίνω μια αντικειμενική εικόνα του τι συμβαίνει. Η εικόνα γνωρίζουμε πως είναι δυνατότερη του λόγου και αυτοί που την φτιάχνουν, υποχρεώνουν τον καθένα να είναι μέσα στη γραμμή.” συμπλήρωσε.
“Έχω ανάλογη εμπειρία από προηγούμενους πολέμους και στο Αφγανιστάν και 3-4 φορές στην Τσετσενία στην Ουκρανια, στον Καύκασο οπού άλλα λέγαμε εμείς οι ανταποκριτές που είμασταν εκεί και άλλα έπρεπε να βγαίνουν προς τα έξω. Η τραγωδία για μας τους ανταποκριτές που ζούμε και κινούμαστε σε αυτό το χώρο εδώ πέρα είναι η εξής: οι περισσότεροι τουλάχιστον από τους άλλους οι οποίοι βρίσκονται μακριά, οι οποίοι είναι στα στούντιο ακόμα και οι αναλυτές, δεν έχουν πλήρη εικόνα, για να μην πω ότι δεν έχουν καθόλου εικόνα και όχι μόνο με την έννοια του τι συμβαίνει,αλλά με την έννοια της εξήγησης πραγμάτων, γεγονότων και εξιστόρησης όλων εκείνων των θεμάτων που συνθέτουν αυτή την τραγωδία που λέγεται πόλεμος. Είναι ταμπουρωμένοι πίσω από διάφορες λέξεις όπως “εισβολή” ,όπως η απαράδεκτη για μένα φρασεολογία κάποιων απέναντι στον ηγέτη της Ρωσίας Πούτιν, τον οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό τον παραδέχονταν και τον είχαν όλοι ώς έναν ηγέτη ο οποίος είναι κορυφαίος στον κόσμον, λόγια απέναντι στον μεγαλύτερο διπλωμάτη της τελευταίας εικοσαετίας τον Λαβρόφ. Να ακούγονται τώρα εκφράσεις, ελαφρά την καρδίαν, “δολοφόνος” “εγκληματίας” “εισβολέας”, “φασίστας” νομίζω ότι δεν συνθέτουν μία καλή εικόνα για το πρόσωπο το οποίο τα λέει, συνθέτουν μία άθλια εικόνα για αυτό που λέμε ελληνική δημοσιογραφία.”.
Ο κύριος Δημήτρης Λιάτσος σχολίασε και τα όσα επίσημα ειπώθηκαν, μετά τη δήλωση της Διευθύντριας του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μαρίας Ζαχάροβα.
“Όσο κι αν θέλουμε να μιλήσουμε απαξιωτικά για μία κυρία, εδώ που τα λέμε το μόνο που κάνει είναι η δουλειά της, γιατί είναι spokesman, είναι δηλαδή η φωνή του Υπουργείου Εξωτερικών. Δε λέει κάτι λιγότερο από αυτό το οποίο εκφράζει η συλλογική σκέψη του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι η επιστολή που βγήκε χθες και διάβασε η κυρία Ζαχάροβα. Και η οποία λέει μέσα πράγματα που μπορεί να μη μας πειράζουν, που μπορεί κάποιοι να λένε ότι “ποια είναι αυτή η οποία θα μας απειλήσει” . Ωστόσο όταν λέει ότι στέλνοντας όπλα εκεί, φτάνουν στα χέρια ακόμα και των εθνικιστικών ομάδων που είναι εκεί, εννοεί ότι σκοτώνονται απλοί, άοπλοι άνθρωποι,μεταξύ των οποίων και Έλληνες.
Ουσιαστικά βάζει στο κάδρο αυτή την ιστορία που είχαμε στη Σαρτανά , που στη Ρωσια τουλάχιστον -δεν λέω ότι είναι δική μου θέση- με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας αναφέρεται ότι δεν έγινε κανένα αεροπορικό πλήγμα εκεινο το χρονικό διάστημα που σκοτώθηκαν οι άνθρωπο.Έγιναν όμως συνεχείας βολές από τα εθνικιστικά στοιχεία που κυριαρχούν σ΄αυτή την περιοχή,τα οποία αυτή την περίοδο είναι μαζεμένα εκεί επειδή είναι η γραμμή επαφής, η γραμμή των εχθροπραξιών . Σε αυτή λοιπόν τη γραμμή ήταν μαζεμένα όλα αυτά τα εθνικιστικά στοιχεία από το 15 ακόμα και το 16. Εκεί είχαν στη βάση τους και για αυτό υπάρχει μεγάλη αντίσταση σε αυτή την περιοχή και όχι για παράδειγμα στην Οδησσό. Από τη γραμμή, όποιος δει το χάρτη, απέναντι είναι η Ρωσία. Ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι το Ντονμπάς είναι αυτή η περιοχή και ήταν εκεί ακριβώς και αυτοί κάνανε όλα τα εγκλήματα τα προηγούμενα 8 χρόνια. Μιλάμε για 14,500 νεκρούς μέσα στο Ντονμπάς.
Ανάμεσά τους και άνθρωποι ελληνικής καταγωγής.
Εγώ έχω εδώ στην Ελλάδα ανθρώπους με τους οποίους ελπίζω να έρθω σε επαφή, ελληνικής καταγωγής που έχουν φτάσει από εκεί εδώ και είναι πρόσφυγες πλέον. Αλλά αυτοί δεν υπήρξαν πουθενά στο ενδιαφέρον αυτής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. Γιατί έχουν επισκεφτεί την περιοχή εκεί, έχουν πάει στο Κίεβο από το 17 και μετά και ο πρωθυπουργός τότε ο Τσίπρας. Και ο Νίκος Δένδιας ήταν πριν από ένα μήνα στην περιοχή, αλλά την πλευρά την επίσημη που υπάρχουν Έλληνες. Οι άλλοι δεν υπάρχουν;
Ο κος Λιάτσος προέβη και σε ουσιαστική προσέγγιση των αιτιών του πολέμου , απευθύνοντας εύλογα ερωτήματα στην πολιτική ηγεσία της χώρας μας.
” Δεν ξέρατε ότι οι ναζιστικές ομάδες του Αζόφ έχουν δολοφονήσει τόσες χιλιάδες κόσμου; Δεν ξέρατε για την Οδησσό στις 2 Μαΐου του 2014 που έβαλαν φωτιά σε συνδικάτο σε κεντρικό κτίριο και κάηκαν επίσημα 48 άνθρωποι αλλά υπάρχουν και τουλάχιστον μερικές δεκάδες ακόμα που είναι αγνοούμενοι; Έγινε μία εκατόμβη εκεί πέρα. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο θέμα της Ελλάδος, είναι θέμα ολόκληρου του Δυτικου κόσμου, της Ευρώπης. Δεν βγήκε τίποτα,παρά το γεγονός ότι πήγε εκεί πέρα Γάλλος ντοκουμενταλιστής, πήγε Ιταλός, πήγε και τράβηξε ο Όλιβερ Στόουν ο βραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης. Ας δει κάποιος το ντοκιμαντέρ του Oliver Stone “η Ουκρανία στις φλόγες” για να δει ακριβώς το τι έγινε.
“Υπάρχουν θέματα που θέλουμε να βλέπουμε όπως τώρα μεγαλοποιείται η οποιαδήποτε σκηνή τραγωδίας, γιατί πόλεμος γίνεται και σπίτι θα καεί και τανκς θα κινηθεί μέσα στην άσφαλτο, να μη διαστρεβλωνουμε όμως τα γεγονότα. Όπως πριν από μία εβδομάδα, ένα τανκς το οποίο εγώ το έλεγα στον αέρα ότι κινείται αδέσποτο μες στο δρόμο και χτύπησε πάνω σε ένα αυτοκίνητο και τελικά αποδείχτηκε ότι, όχι μόνο δεν ήταν ρωσικό τανκς αλλά ήτανε ουκρανικό. Μέσα δεν ήταν καν το πλήρωμα, κάποιοι το άρπαξαν σε κάποια γωνία και πήγαιναν στο δρόμο λες και ήταν είτε μεθυσμένοι, είτε χτυπημένοι είτε απλώς άσχετοι.
“Γίνονται από τη μία πλευρά αυτά τα στημένα, γίνονται πράγματα που χτυπάνε με ένα τρόπο για να προκαλέσουν εικόνες τα τραβάμε όλα αυτά και τα δείχνουμε μετά “να η επίθεση”. Όταν βλέπεις τον άλλον που βγαίνει μέσα στο κέντρο του Κιέβου και κάνει βόλτες και λέει οχυρώνεται το κέντρο, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία εκδορά σε κανένα κτίριο στο ευρύτερο κέντρο. Πως μπουμπουνίζεις τον κόσμο μία εβδομάδα συνέχεια ότι αυτό που γίνεται είναι βομβαρδισμός του Κιέβου; Το Κίεβο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους;
Το Κίεβο σε συγκεκριμένα κτιρια, όπως ήταν η κεραία η ραδιοτηλεπικοινωνιακή και όχι μόνο ραδιοτηλεοπτική κεραία σε ένα σύγχρονο κτίριο στο οποίο δούλευαν μέχρι πριν τρεις εβδομάδες 2.000 άνθρωποι οι οποίοι μιλάνε μόνο μία γλώσσα τα Αγγλικά και οι οποίοι την κοπάνησαν με ελαφρά πηδηματάκια όταν έφυγε η αμερικανική πρεσβεία. Και είχε προειδοποιήσει η Ρωσία ότι θα το χτυπήσει, γιατί από εκεί έβγαλαν τελευταίο μήνα μόνο, 2,5 εκατομμύρια Fake news τα οποία ρίχνανε παντού. Με αυτή την έννοια, η Ουκρανία είχε μετατραπεί σε ένα χώρο, ένα εφαλτήριο για έτοιμη η επίθεση κατά της Ρωσίας και αυτό η Ρωσία το είχε πει ανοιχτά “δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πλησιάσει δίπλα από μένα στο μπαλκόνι μου και να με απειλήσει”. Επίσης το έχω δώσει δύο-τρεις φορές αλλά δεν το είδα πουθενά να βγαίνει . για το βομβαρδισμό και την πλήρη διάλυση που έκανε η Ρωσία της ναυτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο Ατσάκοβο, το οποίο είναι μεταξύ του Νικολάεφ και της Οδησσού, μία βάση την οποία τη διέλυσε τελείως και η οποία με ντοκουμέντα που βγαίνουν στον αέρα ήταν κάτω από την επιθεώρηση της Αγγλίας και ουσιαστικά οι επικεφαλής όλης αυτής της διαδικασίας ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Από χθες βγαίνουνε ντοκουμέντα που δείχνουν ότι η Ρωσία επίσης κατέστρεψε ολοσχερώς τρία ή τέσσερα από τα πέντε ή έξι εργαστήρια βιολογικού πολέμου-που γίνονταν βιολογικές έρευνες- . Ανάλογα εργαστήρια- έχει ακουστεί παλιότερο δεν το έβγαλε ποτέ κανένας- υπάρχουν και στη Γεωργία και στο Ουζμπεκιστάν παλιότερα και νομίζω και στο Καζακστάν. Και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα πράγματα-αμα δείτε το χάρτη- να είναι γύρω-γύρω, να προσπαθούν να σφίξουν την Ρωσία.
Άμα δεις το χαρτί σου λέει ο Ρώσος, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν φτάσει το ΝΑΤΟ και οι δυνάμεις οι δυτικές γύρω από τη Ρωσία σε τέτοιο βαθμό που θέλουν να την πνίξουν.. Εδώ είναι το θέμα, ποιος είναι επιθετικός;Αυτό λέει ο Πούτιν ” ήρθανε στο μπαλκόνι μας δεν πήγαμε πουθενά εμείς λέει παλεύουμε μέσα στη χώρα μας”.
όταν αφορά το θέμα της Ελλάδας Εγώ πιστεύω ότι άμα δει κάποιος αυτός και αυτή την τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είναι ξεκάθαρο. ξέρει πολύ οτι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από την άλλη πλευρά όμως Η Ελλάδα κρατούσε πάντα με τη Ρωσία μία ειδική σχέση ανά τους αιώνες και ήθελε πάντα να παίξει ακομα και ρόλο γέφυρας σε οποιαδήποτε κόντρα υπήρχε μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας . Τώρα η Ελλάδα θεωρούν εδώ στη Μόσχα ότι σταμάτησε να θέλει ή να επιδιώκει το ρολό γέφυρας που επιδιώκουν να το κάνουν άλλοι αυτό, οι γείτονές μας στην Τουρκία, το Ισραήλ .
Ο κύριος Δημήτρης Λιάτσος ολοκλήρωσε την επικοινωνία του με το tweet του πρώην υπουργού οικονομικών της Ιταλίας, ο οποίος μετά από την επίσκεψή του σε ένα βενζινάδικο έγραψε: ” Τελικά δεν κατάλαβα σε ποιον κάνουμε κυρώσεις στη Ρωσία ή στον εαυτό μας;”

Προηγούμενο άρθροΑυτός είναι ο εντεκάχρονος Ουκρανός «μικρός ήρωας» που πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας –Σλοβακίας μόνος του
Επόμενο άρθροΠατήρ Στυλιανός Καρπαθίου “Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, πριμοδοτεί το άδικο”.