Το νομοσχέδιο που προβλέπει παραχώρηση δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως τα δύο μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα σε Σέλι και Βασιλίτσα, σε ιδιώτες, σχολίασε στον “αέρα” του FOCUS 103.6 και στην εκπομπή magazino με τον Κώστα Τουτσίδη ο Α’ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων, Δημήτρης Κατραντσιώτης.

«Πέρασε μια τροπολογία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο σχέδιο νόμου με τίτλο: “Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον ορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας”, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή το βράδυ και ψηφίζεται στην Ολομέλεια. Είναι το Άρθρο 2, που μιλάει για την ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο Ταμείο ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, με τις ονομασίες Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου», ανέφερε αρχικά ο προσκεκλημένος και συνέχισε:

«Πουθενά δε προβλέπεται τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτά και που προσφέρουν τα μέγιστα για τη λειτουργία των Εθνικών Χιονοδρομικών Κέντρων (…) Κινδυνεύει παράλληλα να μείνει χωρίς Εθνικό Γυμναστήριο η ομοσπονδία, μετά τις πρωτιές στο σλάλομ του Αλέξανδρου Γκινή. Δε ξέρω τι άλλο να σας πω γιατί και εμείς δε ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει(…) Ακούγονται πολλά τρελά πράγματα. Δε ξέρουμε για ποιο λόγο γίνεται αυτό(…) Αν το δούμε καλύτερα αυτό, η απόφαση αυτή του Υφυπουργού Αθλητισμού, είναι κατά παράβαση ενός νόμου που απαγορεύει τη μεταβίβαση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων, όμως κατά περίπτωση το επιτρέπει»

Για το αν υπάρχουν παρόμοιες σκέψεις για παραχώρηση κι άλλων –πλην των χιονοδρομικών κέντρων- χώρων, ο κ. Κατραντσιώτης είπε:

«Δεν έχουμε δυστυχώς καμία τέτοια πληροφόρηση, αλλά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και όλα είναι…φιλέτα (…) Εδώ στη Θεσσαλονίκη, έχουμε ουκ ολίγα. Βλέπετε τι γίνεται με τον Άγιο Κοσμά»

Τέλος, ο προσκεκλημένος αναφέρθηκε στην κατάσταση των γυμναστηρίων:

«Οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι. Για να φανταστείτε, όλα τα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης, μαζί με τα χιονοδρομικά κέντρα δεν υπερβαίνουν τα 65 άτομα. Λείπουν σοβαρές ειδικότητες. Τρία κολυμβητήρια στην πόλη, Εθνικό, Ποσειδώνιο και Νεάπολης μαζί έχουν ένα υδραυλικό(…) Ποσειδώνιο και Εθνικό Κολυμβητήριο είχαν πάνω από 80 άτομα και αυτή τη στιγμή τα δύο αυτά εξυπηρετούνται από 10-12 άτομα»

Προηγούμενο άρθροΝεαρός υπέστη ανακοπή ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο 5Χ5
Επόμενο άρθροΨηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα χιονοδρομικά κέντρα Βασιλίτσας και Σελίου που περνούν σε ιδιώτες!