Για τα μονοκλωνικά αντισώματα και την εφαρμογή τους στη Γερμανία μίλησε στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο κ. Αθανάσιος Αρσενόπουλος, Έλληνας πνευμονολόγος που δραστηριοποιείται εκεί.

Η χρήση των μονοκλωνικών αντισωμάτων ξεκίνησε λίγο μετά τα φετινά Χριστούγεννα στη Γερμανία και τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τον κ. Αρσενόπουλο, παρατηρήθηκε μείωση των εισαγωγών στις εντατικές και γενικότερα χειροτέρευση της υγείας των ασθενών κατά περίπου 70-80%.

Το κόστος της εν λόγω θεραπείας ανέρχεται σε περίπου 2.000 ευρώ, σημείωσε ο κ. Αρσενόπουλος τονίζοντας παράλληλα ότι την κάλυψη των εξόδων αναλαμβάνει το κράτος. Οι πολίτες δεν πληρώνουν τίποτα, υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν προβαίνει σε παρόμοιες ενέργειες, στάθηκε στο κόστος της εφαρμογής των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε στο lockdown που υφίσταται στη χώρα μας εκφράζοντας την αντίθεσή του στα ισχύοντα μέτρα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ // Δ.Κούβελας: Τα εμβόλια δεν προστατεύουν ούτε από τη μετάδοση, ούτε από τη νόσηση – Ο εμβολιασμός δεν γίνεται να είναι πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, πρέπει με νόμο να προστατευθούν οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ-Θ. Κοκονάς για self test: Μεταθέτουν την ευθύνη στους γονείς // Στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης οι δικαιούχοι του voucher