ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Η εορτή της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, συνδέεται άρρηκτα με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η Υπέρμαχος Στρατηγός ευλογεί τις Ελληνίδες και τους Έλληνες υπερασπιστές της Πατρίδας, των οποίων η αυτοθυσία, το ήθος και η αποφασιστικότητα παραμένει απαράμιλλη μέσα στις χιλιετίες. Στα πρόσωπα των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενσαρκώνεται η μεταφυσική ισχύς που συνέτριψε και θα συντρίψει τους βαρβάρους εισβολείς, ακόμα και αν «έλθουν νύχτα», όπως απειλούν.

Φίλοι και εχθροί ας μην τρέφουν αυταπάτες: Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν τόσο την εθνική μας κυριαρχία όσο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ακόμα και αν οι φοβικές ή υποταγμένες πολιτικές ηγεσίες «ολιγωρήσουν».

Γι’αυτό ακριβώς και το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι σμιλεμένο από άκρου εις άκρον στον βράχο που διαπερνά την Αγία Ελληνική Γη, άφθαρτο ως αυθύπαρκτη, υπερχρονική αυταξία: Μολών Λαβέ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο, χωρίς σκιές
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε καταβάλλονται – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο