Δήλωση σοκ από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Εθνικισμός η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12ν.μ»

Ο Υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, προέβη μια αναφορά που δημιούργησε αίσθηση καθώς χαρακτήρισε «εθνικισμό» την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια!

Θέλοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χαρακτηριστικά για την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί και καταφεύγει σε «επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσει» όπως ο «Εθνικισμός με τα 12 μίλια».

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης που έλαβε το λόγο τόνισε:

«Είναι μία τοποθέτηση η οποία αντιβαίνει τον πυρήνα την καρδιά της εθνικής στρατηγικής των εθνικών συμφερόντων των απαράγραπτων εθνικών δικαίων. θέτουμε λοιπόν επιτακτικά ρητώς και κατηγορηματικώς προ της ευθύνης του τον κ. Μητσοτάκη. Ή θα ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη ο κ. Χρυσοχοΐδης για αυτή την αθλιότητα που ξεστόμισε, ή ο κ. Μητσοτάκης θα τον αποπέμψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνησή του στο σύνολό της αυτή τη βαριά ιστορική ευθύνη για αυτό το χωρίς προηγούμενο ιστορικό ατόπημα απέναντι στα εθνικά μας δίκαια».

Απάντηση για λογαριασμό της κυβέρνησης έδωσε ο παρευρισκόμενος αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμένος, λέγοντας; χαρακτηριστικά «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία από κανένα Έλληνα και πολλώ μάλλον από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους Έλληνες πολίτες ότι η χώρα μας έχει ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια. Δεύτερον: θεωρώ ότι ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν είπε ποτέ κάτι διαφορετικό και προφανώς έχει γίνει παρεξήγηση».

Προηγούμενο άρθροΟρατό με γυμνό μάτι από τη Ρόδο το Oruc Reis και η συνοδεία του
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης: «Εθνικισμός τα 12 ναυτικά μίλια για την κυβέρνηση»