Δήλωση Κ. Βελόπουλου επί των δηλώσεων του Πρωθυπουργού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.

Ο πρωθυπουργός των συναθροίσεων στο εφετείο μέσω πανδημίας, των κλειστών εκκλησιών και ανοικτών τζαμιών, της «συνέχειας του κράτους» για την προδοσία της Μακεδονίας, του «είμαι υπερήφανος για τους (παράνομους) μετανάστες», της φτωχοποίησης των Ελλήνων, των κλειστών καταστημάτων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σήμερα χαρακτήρισε «αδιανόητο το σκηνικό σύγκρουσης» επί της επετείου του Πολυτεχνείου.

Σκηνικό που όμως η κυβέρνηση του καλλιέργησε, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την τροπή που λαμβάνουν τα εθνικά μας θέματα. Ο πρωθυπουργός υποκαθιστώντας ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας , κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τιμήσουν την επέτειο με ένα λουλούδι. Μακάρι να είχε επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για την 28η Οκτωβρίου, όπου ο ίδιος και οι πολιτικοί αρχηγοί που σήμερα «ευαισθητοποιούνται» απουσίαζαν επιδεικτικά.

Είχα άλλωστε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι το κλίμα διχασμού που καλλιεργήθηκε από κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης, συνιστά επικίνδυνο λάθος.

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης για Πολυτεχνείο: Όλοι οι αρχηγοί να αφήσουμε ένα λουλούδι
Επόμενο άρθροΠΟΣΕΕΠΕΑ-Ειδικά σχολεία: Ψήφισμα για την μη αναστολή λειτουργίας τους