Απαλλαγή της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου και άλλων 11 ζήτησε ο εισαγγελέας για τη δίκη της φωτιάς στο Μάτι.

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη των 21 κατηγορουμένων για την πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν 104 ζωές.

Συνολικά ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης έχει ζητήσει την ενοχή εννέα κατηγορουμένων, από τους οποίους οι πέντε είναι από την Πυροσβεστική, οι τρεις αιρετοί και ο τελευταίος είναι ο κάτοικος στο Νταού Πεντέλης στον οποίο αποδίδεται η έναρξη της φονικής πυρκαγιάς. Κατά την εισαγγελική κρίση, οι υπόλοιποι 12 κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή πρέπει να κριθούν οι:

Σωτήρης Τερζούδης τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος τότε υπαρχηγός, Ιωάννης Φωστιέρης τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Χαράλαμπος Χιώνης τότε Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Βάιος Θανασιάς τότε αντιδήμαρχος Δήμου Μαραθώνα, Ευάγγελος Μπουρνούς τότε Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Αντώνης Παλπατζής

Ένοχος ζήτησε να κριθεί για τον εμπρησμό από αμέλεια και ο Αντώνιος Αγγελόπουλος.

Όπως ανέφερε, όλοι τους επέδειξαν συγκλίνουσα αμέλεια και συνέβαλαν στο τραγικό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα, ζήτησε την απαλλαγή των τότε στελεχών της Πυροσβεστικής Χρήστου Γκολφίνου, Φίλιππου Παντελεάκου, Δαμιανού Παπαδόπουλου, Χρήστου Λάμπρη, Χρήστου Δροσόπουλου, Γεωργίου Πορτοζούδη και Στέφανου Κολολουρη. Επίσης, του τότε αξιωματικού στα Εναέρια Μέσα της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιαννη, του τότε γγ Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου και των τότε δημάρχων Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και Πεντέλης Δημήτριου-Στέργιου Καψάλη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Πηγή : AΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜενίδι: Ανήλικοι ασέλγησαν σε 12χρονο, συνελήφθησαν οι δράστες
Επόμενο άρθρο«Ο πρωθυπουργός της χώρας είναι εγκληματίας;» : Σερέτης Γρηγόρης, Εμμανουήλ Χατζησάββας