Δίκη Άλκη Καμπανού – Λήδα Κοβάτση: «Ο θάνατος αυτός του ενός λεπτού ήταν μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός»

Ανατριχιαστική η κατάθεση της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση, η οποία εξέτασε τη σορό του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού.

Αφού παρότρυνε τους γονείς του αδικοχαμένου νέου να βγουν από την αίθουσα, καθώς όπως είπε «αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά», η μάρτυρας αναφέρθηκε στα τραύματα που βρέθηκαν στο κεφάλι, τα άνω και κάτω άκρα του Άλκη.

Η ιατροδικαστής μάλιστα τόνισε πως τα χτυπήματα στο κεφάλι ισούνται με ανθρωποκτόνο πρόθεση και πως οι δράστες ήξεραν που να χτυπήσουν.

«Ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει από το οίδημα και δεν χωρούσε στο κρανίο»

Συγκλονιστικά ήταν όσα περιέγραψε αναφορικά με τα τραύματα που έφερε ο Άλκης στο κεφάλι του το οποίο, όπως είπε η Κοβάτση, «είχε δύο εικόνες. Την εξωτερική και την εσωτερική. Η εξωτερική δεν συνάδει με την εσωτερική».

Τα βάρβαρα χτυπήματα που κατάφεραν οι δράστες στον 19χρονο οδήγησαν σε δύο σπασίματα της κεφαλής, αιμορραγία και ένα εγκεφαλικό οίδημα.

Αναφέροντας ότι το κεφάλι του παιδιού ήταν σπασμένο σε δύο σημεία, τόνισε ότι εκτός από τα δύο κατάγματα, εντοπίστηκαν δύο αιμορραγίες και ένα οίδημα.

«Αυτά δεν ορατά με γυμνό μάτι», σημείωσε. «Για να σώσεις το κεφάλι, έπρεπε να κάνεις κρανιεκτομή, να το ανοίξεις δηλαδή με πριόνι. Το οίδημα ήταν τόσο μεγάλο που είχε φουσκώσει ο εγκέφαλος και δεν χωρούσε στο κεφάλι του», είπε η ιατροδικαστής.

Ερωτηθείσα από τον κ. Κούγια για το χρόνο που διήρκησε η επίθεση και τον αριθμό των δραστών που «απαιτείται» ώστε στο διάστημα αυτό να καταφέρουν τα τραύματα που βρέθηκαν στο σώμα του Άλκη η κ. Κοβάτση επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Ένα λεπτό είναι λίγο όταν βλέπουμε το βίντεο από τον καναπέ μας. Ο θάνατος αυτός του ενός λεπτού ήταν μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός. Είναι αιωνιότητα αυτό το λεπτό για το θύμα».

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Όνειδος για την δικαιοσύνη και κίνδυνος για την πατρίδα η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Φλώρινας για το σωματείο “ψευδομακεδονικής” γλώσσας
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Βαθιώτης: «Άν στα Τέμπη έγινε “θυσία” τότε χρειαζόμαστε τον σύγχρονο Θησέα»