Διεθνές κύκλωμα με απατές χιλιάδων ευρώ δρούσε στη Θεσσαλονίκη – Παρίσταναν τους υπαλλήλους της Microsoft

Διεθνή εγκληματική οργάνωση με αφορμή υπόθεση απάτης σε βάρος 61χρονης, κατάφεραν να εξαρθρώσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίοι κατάφεραν να ταυτοποιήσουν πέντε δράστες. Πρόκειται για άνδρες από την Αλβανία και το Κόσσοβο, ηλικίας από 25 έως 53 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη, απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε πληροφορικό σύστημα ή δεδομένα κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς εταιρείας λογισμικού, και συγκεκριμένα της Microsoft, καλούσαν τα θύματά τους από αλλοδαπές τηλεφωνικές συνδέσεις και με την πρόφαση ότι προβαίνουν σε ενέργειες για την προστασία των λογαριασμών τους από παραβιάσεις και κυκλώματα απάτης, τους έπειθαν να εγκαταστήσουν στους υπολογιστές και στα κινητά τους τηλέφωνα εφαρμογές απομακρυσμένου ελέγχου.

Στη συνέχεια, αφού αποκτούσαν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων προέβαιναν στην αποστολή εμβασμάτων σε λογαριασμούς έτερων θυμάτων τα οποία είχαν επίσης εξαπατήσει.

Τα εν λόγω άτομα στα οποία είχαν αποστείλει τα εμβάσματα, πείθονταν να κάνουν ανάληψη από τους λογαριασμούς τους τα συγκεκριμένα ποσά και να τα αποστείλουν έπειτα μέσω εταιρειών αποστολής χρημάτων σε διάφορες χώρες σε μικρότερα εμβάσματα τα οποία παραλάμβαναν δια ζώσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία αφαίρεσαν από τον τραπεζικό λογαριασμό 61χρονης ημεδαπής το χρηματικό ποσό των 76.500 ευρώ, πραγματοποιώντας επτά (7) εμβάσματα σε τρεις άλλες γυναίκες, οι δύο εκ των οποίων με τη σειρά τους μετέφεραν τμηματικά το ως άνω ποσό σε παραλήπτες στην Ελλάδα, στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την Κολομβία.

Η δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.

 

 

Προηγούμενο άρθροΝεκρή ανασύρθηκε 75χρονη από παραλία του Βόλου
Επόμενο άρθροΒοιωτία: Νεκρός 80χρονος σε φράγμα της περιοχής Ορχομενού