Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία ερευνάται από τις Βελγικές αρχές για την εμπλοκή της συγκεκριμένη υπόθεση.

Ανακοινώθηκε επίσης και η διαγραφή της από την ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν χθες στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από  «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Καϊλή κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις βελγικές αρχές, ενώ δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν ότι μάλλον έχει προσαχθεί ο σύζυγός της, Φραντζέσκο Τζόρτζι .

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση».

Η Εύα Καϊλή στις 22 Νοεμβρίου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Tην ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σφραγιστεί από την αστυνομία τα γραφεία της Εύας Καϊλή και των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλλα και Μαρία Αρένα.

 

Προηγούμενο άρθροΒλαντιμίρ Πούτιν: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο υιοθέτησης του «προληπτικού πλήγματος»
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο για τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας