Διανομή 500 εκατ. ευρώ από τη Δ.Ο.Ε για τις απώλειες από τον κορονοϊό

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), μέσω του Ταμείου Ολυμπιακής Αλληλεγγύης, έχει στόχο να βοηθήσει τις εθνικές επιτροπές να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από την πανδημία Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «The Guardian».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα τα 500 εκατομμύρια ευρώ που θα διανεμηθούν, αντιπροσωπεύουν αύξηση 16% σε σύγκριση με τον αριθμό που είχε αρχικά προβλεφθεί από τη ΔΟΕ για την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΕ) του 2024.

όπως υποστηρίζει η ΔΟΕ, θα καλυφθούν περισσότεροι από 1.600 αθλητές από 185 χώρες  ενώ φέτος, μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 στο 2021, η ΔΟΕ πρόσθεσε 25,3 εκατομμύρια ευρώ για τον Ολυμπιακό κύκλο του 2020.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, σε δηλώσεις του για το θέμα  τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αυτή η απόφαση δίνει στους αθλητές και τις επιτροπές τη βοήθεια που χρειάζονται για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ΔΟΕ διατηρεί σαφή δέσμευση να επιτρέψει την ασφαλή συμμετοχή στους Αγώνες του Τόκιο στις 206 εθνικές επιτροπές του κόσμου και την ομάδα των προσφύγων, παρόλο που θεωρεί ότι εάν ένας αθλητής, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θέλει να πάει, είναι μία αξιοσέβαστη ατομική απόφαση».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σχολιάζοντας επίσης την ανακοίνωση του νέου προγράμματος NBA, δήλωσε:

«Θα επιτρέψει στους καλύτερους παίκτες μπάσκετ να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι αυτό που ήθελαν οι παίκτες και γι ‘αυτό είναι καλά νέα».

Προηγούμενο άρθροΤσεκάρει τους παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή μέχρι τώρα ο Γκαρσία
Επόμενο άρθροΣτις 20:30 όλα τα καταστήματα θα κλείνουν – Ανοιχτά όλο το 24ωρο τα περίπτερα