Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών

Σωρεία καταγγελιών έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας για το αδιάβλητο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο με τη συμμετοχή 77.000 ατόμων.

Μάλιστα, 1.200 άτομα σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά, ενώ και το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναγνωρίσει ότι υπήρξαν αρρυθμίες.

Από την αρχή, μερίδα όσων συμμετείχαν είχε εντοπίσει πρόβλημα με την ώρα προσέλευσης, καθώς σε ορισμένα από τα 527 εξεταστικά κέντρα τήρησαν αυστηρώς τις οδηγίες για την ώρα ενώ άλλα ήταν σαφώς πιο ελαστικά.

Την ίδια στιγμή, όπως υπογραμμίζει ο ταμίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Ανδρέας Παπαδαντωνάκης, σε κάποια εξεταστικά κέντρα δόθηκαν διευκρινίσεις σε θέματα, σε άλλα δόθηκαν αφού είχε αποχωρήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων ενώ σε κάποια καθόλου.

Οπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας, πολλά πράγματα πήγαν στραβά στον διαγωνισμό, κι αυτό φάνηκε και από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Διαγωνισμού να «ακυρώσει» στην πραγματικότητα 17 από τις 100 ερωτήσεις. «Εγιναν εκτυπώσεις, χωρίς να υπάρχουν ορισμένα απαραίτητα προγράμματα στους παλιούς εκτυπωτές των σχολείων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια σχήματα σε ερωτήσεις στο κομμάτι των δεξιοτήτων να μη φαίνονται καθόλου». Και παρόλο που θα έπρεπε να προβλεφθεί μια εξατομικευμένη διαδικασία για τους συμμετέχοντες οι οποίοι δεν μπορούσαν να δουν τα συγκεκριμένα θέματα, η Επιτροπή αποφάσισε να πάρει ως σωστές όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές. «Είναι σαν να πριμοδοτούνται οι πιο αδύναμοι» προσθέτει ο Γ. Χατζητέγας.

Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνιζαν χθες στα «ΝΕΑ» πως το υπουργείο δεν φέρει ευθύνη για το διαγωνιστικό μέρος. «Το υπουργείο έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο έρχεται και πατάει ο διαγωνισμός». Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το υπουργείο, στην οποία αναφέρεται πως δεν είναι δυνατόν «να εγκαλείται το υπουργείο για ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για επιλογές που κάνει αυτή σε σχέση με τον διαγωνισμό».

Προηγούμενο άρθροΠολύωρη διακοπή ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΝ. Ερυθραία: Έκρηξη σε κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα