Στα δίχτυα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος ο γνωστός παραγωγός και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών κάνει λόγο για φοροδιαφυγή ύψους 22 εκατ. ευρώ, ζητείται η δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών.

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε. τ. Χαρ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με το Capital.gr ο παραγωγός φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες ώστε να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε, όπως λέει το πόρισμα, ούτε φόρους, ούτε ασφαλιστικές εισφορές, ενώ παράλληλα μετέφερε μαύρο χρήμα το οποίο και τελικώς – κατά την αρχή – ξέπλενε στην Ελλάδα. Δεν κατέβαλε επίσης ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, επισημαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Κοκλώνη δεσμεύονται και ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό και φέρονται να συνδέονται με τη μαφία.

Σε ανακοίνωση του ο Νίκος Κοκλώνης ουσιαστικά λέει ότι δεν ελέγχεται και ότι όλα βαίνουν καλώς στην τηλεοπτική του αυτοκρατορία.

Προηγούμενο άρθροΣυννεφιά και υγρασία σήμερα – Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα
Επόμενο άρθροΚ.Βελόπουλος στην ΣΑ.Τ: “Ετοιμάζουν νέα εθνική προδοσία” // ΒΙΝΤΕΟ