Για την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα που πραγματοποιήθηκε εν μέσω τουρκικών προκλήσεων οι οποίες μένουν αναπάντητες από την χώρα μας, μίλησε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος ε.α.
«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στη μιάμιση ώρα που διήρκησε η κλειστή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Υπάρχουν θέματα ανοιχτά, θέματα αρχών και αξιών, αναθεωρητικά που τίθενται μονομερώς από την Τουρκία και που μένουν αναπάντητα. Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να αντιδράσει» τόνισε ο κ Κούσαντας.

«Η Ελλάδα έπρεπε να έχει αντιδράσει διεθνώς από το 2020 για την ισλαποποίηση της Αγίας Σοφίας αλλά και της Ιεράς Μονής της Χώρας. Έπρεπε να συμπράξει με την UNESCO και να ξεσηκώσει όλα τα Χριστιανικά Ορθόδοξα κράτη κάτι το οποίο δεν έγινε» ανέφερε.

Σημαντικότερη πρόκληση σύμφωνα με τον κ Κούσαντα αποτελεί η πρόθεση της Τουρκίας να συμπεριλάβει στην διδακτέα ύλη στα βιβλία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέματα της Γαλάζιας Πατρίδας. Αυτό θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη ανησυχία είπε.
«Θέλουν η «Γαλάζια Πατρίδα» να γίνει συνείδηση των νέων. Το βαθύ κράτος ετοιμάζει τις επόμενες γενιές, θέλουν να βάλουν στη μνήμη των μαθητών ότι το μισό Αιγαίο και η Κύπρος είναι Τουρκική».

Σχολίασε επίσης τις προκλήσεις που δέχθηκε η χώρα μας μέσα σε ένα 24ωρο από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων καθώς και την φιέστα Ράμα στην Αθήνα.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠληθωρισμός: Στο 3,1% τον Απρίλιο με εκτίναξη τιμών – Κατά 63,7% πιο ακριβό το λάδι
Επόμενο άρθρο«Η Γάζα δεν έχει δεχθεί καμία ανθρωπιστική βοήθεια από τις 9 Μαΐου» υποστηρίζει το Κατάρ