Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και σύμφωνα με τα οποία, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα πρέπει να επιδεικνύουν εργαστηριακό test για την είσοδό τους, μεταξύ άλλων, στα καταστήματα εστίασης και στα κομμωτήρια. Εκπρόσωποι των κλάδων μίλησαν σήμερα στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

«Δεν θα επισκεφθεί κανένας ένα κατάστημα εστίασης, πληρώνοντας 10 ευρώ σε test» ανέφερε ο κ. Μιχάλης Επιτροπίδης Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων-Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης. «Έχουν συσσωρευτεί τεράστια χρέη στις επιχειρήσεις μας» υπογράμμισε.

«Αντί να μας στηρίξει η κυβέρνηση, ρίχνει το μπαλάκι στον εστιάτορα να κάνει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς, πρόεδρος της Ένωσης καταστημάτων Αναψυχής – Εστίασης Ν. Σερρών προσθέτοντας ότι στην πράξη «είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο».  Έρχονται, τόνισε, «μαύρες μέρες για την εστίαση, θα περάσουμε δύσκολα». Ο κ. Κοτσαμπάς γνωστοποίησε ότι οι επιχειρηματίες των Σερρών ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. «Ή στο Μαξίμου θα πάμε ή στον Προμαχώνα» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός, έθεσε το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού και της παραοικονομίας με τους κομμωτές και τις κομμώτριες που δουλεύουν στα σπίτια. Μίλησε για «τραγική κατάσταση» προσθέτοντας ότι έρχονται λουκέτα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για το ταβάνι που έπεσε σε σχολική αίθουσα
Επόμενο άρθροΠράσινο φως από τη Βρετανία για το χάπι κατά κορωνοϊού της Merck