«Δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε – Ξεκινούν οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών» ΗΧΗΤΙΚΟ FOCUS FM

«Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο, δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, οι κτηνοτρόφοι σφάζουν τα αμνοερίφια τους γιατί δεν μπορούν να σιτίσουν τα ζώα τους και η κυβέρνηση μας δίνει ψίχουλα» δήλωσε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Γ.Γ. Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσμά Στεφανίδη σήμερα ένα τρακτέρ χρειάζεται 300 ευρώ για να γεμίσει το ντεπόζιτο δηλαδή 150 λίτρα για να δουλέψει 8 ώρες ο αγρότης.

“Αυτό το ποσό μόνο για μια μέρα. Που να πιάσουμε το ρεύμα, τα λιπάσματα, ζωοτροφές για κτηνοτρόφους… η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Με τους αμπελουργούς να δείτε αδιέξοδο οι άνθρωποι. Κανείς δεν μας ακούει, διεκδικούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα ώστε η τιμή να είναι γνωστή να έχουμε και εμείς ένα μεροκάματο και να μην υπάρχουν και περιθώρια κερδοσκοπίας. Αυτό θα σημαίνει και για τους καταναλωτές χαμηλότερες τιμές”.

“Αυτά που είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για τους αγρότες, είναι ψίχουλα» είπε ο κ. Στεφανίδης εξηγώντας πως από το 2016 έχει κοπεί η επιστροφή φόρου ειδικής κατανάλωσης πετρελαίου «όταν το πετρέλαιο είχε 1 ευρώ. Τότε η επιστροφή φόρου για όλους τους αγρότες πανελλαδικά ήταν κοντά 170 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, πριν το τέλος της θητείας της κυβέρνησης –κι ενώ ήταν προεκλογική υπόσχεση- μας δόθηκαν για όλους τους αγρότες 70 εκατομμύρια όταν η τιμή πετρελαίου είναι στα 2 ευρώ.

Είμαστε όλοι οι αγρότες μαζί και στις 11 με 13 Οκτωβρίου ο αγροτικός κόσμος της χώρας ετοιμάζεται για πανελλαδικές κινητοποιήσεις”.

Ακούστε εδώ τι είπε ο κ. Στεφανίδης:

Προηγούμενο άρθροΠληθωρισμός: Άλμα στο 12% τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 40χρονος αστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του