Για τις κραυγαλέες ελλείψεις στο ΕΣΥ, ειδικά σε ασθενοφόρα και πληρώματα που τα στελεγχώνουν, με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη, μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο διασώστης του ΕΚΑΒ, Χρήστος Κοκκινάκης.

Για τους πολιτικούς της Ελλάδας και τα χρόνια προβλήματα στο ΕΣΥ, ο κ. Κοκκινάκης σχολίασε σχετικά:

«Δε τους αθωώνω λέγοντάς τους ανίκανους. Είναι δόλιοι. Δε θέλουν να το κάνουν. Δεν αγαπούν αυτό τον τόπο, δεν αγαπούν τους Έλληνες, δε θέλουν να πάει μπροστά αυτός ο τόπος»

Για τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ είπε:

«Ήδη τα τελευταια τρία χρόνια, έχει “ανοίξει” αυτό το θέμα πάρα πολύ και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα έχουν ξεφτρώσει σα τα μανιτάρια, έχουν πάρει μεγάλο μέρος από τη δουλειά του ΕΚΑΒ, πήραν εξιτήρια, διακομιδές από νοσοκομεία(…)Συμπτωματικά, αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια με τον κορωνοϊό»

«Έφυγε πολύ κρατικό χρήμα στον ιδιωτικό τομέα. Τα βλέπουν οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές αλλά οι εντολές τους λένε “μη μιλάτε”», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το που πραγματικά εντοπίζεται το πρόβλημα ο κ. Κοκκινάκης ανέφερε:

«Όσοι κατοικούν στα χωριά, κακά τα ψέματα, δε γίνεται η πρόσβαση των ασθενοφόρων να γίνεται σε χρόνους που αυτό συμβαίνει στην πόλη. Δε γίνεται. Άλλο για παράδειγμα να μένεις στην Καλαμαριά και άλλο στο Μονοπήγαδο(…) Το ΕΚΑΒ στηρίζεται στο φιλότιμο και στο διασώστη που υπερβάλλει εαυτόν»

«Τελευταία φορά που πήραν ασθενοφόρα στη Θεσσαλονίκη πριν την αύξησή τους λόγω κορωνοϊού ήταν στην Ολυμπιάδα(…)Όλα τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα δωρεών(…)Δεν έχουμε κόσμο. Του κυριότερο. Δεν έχουμε διασώστες. Οι τελευταίες προσλήψεις στη Θεσσαλονίκη έγιναν το 2016»

«Με βάση αυτά που ακούμε και βλέπουμε, τα εγκεφαλικά,τα πνευμονικά οιδήματα, τα εμφράγματα, οι ανακοπές αυξάνονται. Η συχνότητα που έχουμε σε αυτά τα περιστατικά σήμερα έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα λεγόμενα, μπορεί να ανατρέξει στα καταγεγγραμμένα περιστατικά και να το δει», απάντησε ο κ. Κοκκινάκης ερωτηθείς για την αύξηση των επειγόντων περιστατικών.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Λεχουρίτης: «Η ακρίβεια θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες μετά από τις εκλογές»
Επόμενο άρθροΠροθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν στελέχη του ΟΣΕ για την τραγωδία στα Τέμπη