Για την κινητικότητα στην αγορά ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και κατά πόσο επηρεάζεται από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

«Είναι “μουδιασμένη” η αγορά. Δυστυχώς περιμέναμε να δουλέψουμε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη λόγω βροχής(…) Παλιότερα, σε περίπτωση βροχής, έβλεπες τον κόσμο να κινείται και να έχει και καλή διάθεση, γιατί είχε λεφτά στην τσέπη του. Σήμερα, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και με την ακρίβεια στην ενέργεια, την βενζίνη, τα τρόφιμα κλπ. Ο κόσμος βάζει άλλες προτεραιότητες», ανέφερε αρχικά ο κ. Φιλιππίδης.

«Εγώ από πριν έλεγα να κρατάμε… μικρό καλάθι για το Πάσχα γιατί ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά. Άλλωστε, σύμφωνα με έρευνα του ΓΣΕΒΕΕ, στο 52,6% των νοικοκυριών τα χρήματα τελειώνουν στους 18 του μηνός. Τι καλό να περιμένουμε;(…) Δε φτάνει το χρήμα στον κόσμο. Σε συνδυασμό και με την κακή ψυχολογία, δημιουργείται μια άσχημη κατάσταση για εμάς», συμπλήρωσε.

Με αφορμή την σημερινή, τελευταία ημέρα, καταβολής του δώρου Πάσχα, ο προσκεκλημένος είπε:

«Ελπίζω και εύχομαι κάτι να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Δε περιμένουμε να αλλάξει κάτι θεαματικά, αλλά φοβάμαι πως ο κόσμος έχει πολλά πράγματα να πληρώσει, πολλές υποχρεώσεις όπως το ρεύμα. Αν ήταν να δούμε αλλαγή θα την είχαμε δει μάλλον μέχρι τώρα, αφού σε κάποιους έχει ήδη καταβληθεί»

Όσον αφορά το τι μπορεί να γίνει για βελτίωση της κατάστασης στις επιχειρήσεις ο κ. Φιλιππίδης τόνισε:

«Σα φορείς, προτείνουμε, διαμαρτυρόμαστε και κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Από την άλλη, οι Κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι λύσεις με ευφυολογήματα δεν γίνονται. Πρέπει αν καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε. Τι περιμένει η εκάστοτε Κυβέρνηση από τον εμπορικό κόσμο, τι θέλει από εμάς κλπ. Αν δεν υπάρχει δημιουργία από το επιχειρείν, δυστυχώς τελειώνει εκεί».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΑποφυλακίζεται με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή
Επόμενο άρθροΠροφυλακίστηκαν 5 συλληφθέντες για το σοβαρό οπαδικό επεισόδιο στα Ιωάννινα